Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

04.10.2018

(RE)Imagina't, un concurs de creacions audiovisuals no sexistes

Participants d'altres edicions del (RE)Imagina't

El concurs s’adreça a grups de nois i noies d’entre 14 i 18 anys. La convocatòria està oberta fins al 9 de novembre i la inscripció és gratuïta. Us animeu a participar?

L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació convoca el 10è concurs (RE)Imagina’t amb la finalitat de promoure un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavorir la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+, mitjançant la redacció de guions i la realització de peces audiovisuals.

Aquesta iniciativa pretén impulsar la creació participativa de peces audiovisuals tot incentivant la implicació dels i les joves en la construcció de nous models comunicatius que encarin positivament la diferència sexual i les identitats de gènere.

El concurs s’adreça a grups de nois i noies d’entre 14 i 18 anys dels municipis integrats en aquest organisme. La convocatòria està oberta fins al 9 de novembre i la inscripció és gratuïta.

Categories
Els premis es convoquen en dues categories específiques, una adreçada a grups de nois i noies de 14, 15 i 16 anys, i una altra a grups de nois i noies de 17 i 18 anys.

Modalitats
Els i les participants poden optar a les següents modalitats:
  • A: Idea, guió i storyboard d’una creació audiovisual que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audivosiuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+. Durada màxima: 20 segons.
  • B: Realització d’una creació audiovisual que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+. Durada màxima: 30 segons.
Premis
S’atorgaran 8 premis, 4 per als guions (modalitat A) i 4 per a les creacions audiovisuals (modalitat B), segons la distribució següent:
  • 2 premis als millors guions presentats a la categoria de 14 a 16 anys.
  • 2 premis als millors guions presentats a la categoria de 17 i 18 anys.
  • 2 premis a les millors creacions audiovisuals presentades a la categoria de 14 a 16 anys.
  • 2 premis a les millors creacions audiovisuals presentades a les categoria de 17 i 18 anys.
Els grups guanyadors de la modalitat A, com a premi, podran realitzar la seva idea amb els equips professionals i tècnics de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull. Les peces realitzades s’emetran per TV3, al programa INFO K. Posteriorment es podran veure a l’Observatori, al blog del programa INFO K i a través de diverses plataformes a internet. Així mateix, restaran a disposició dels municipis i centres participants interessats a difondre’l.

Els 4 grups guanyadors de la modalitat B tindran com a premi la possibilitat de participar, amb tot el seu grup classe, en un taller de muntatge col·laboratiu amb l’enginy tecnològic Mash Up Table.
 
Podeu consultar tota la informació de la convocatòria al web de l’Observatori.


Comparteix