Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

03.12.2018

‘Som clau per la pau’, el 16 de desembre torna la Llum de la Pau

Llum de la Pau 2017

Un desembre més torna aquest projecte escolta i guia internacional pel foment de la pau. Enguany, sota el lema ‘Som clau per la pau’ ens proposa treballar la pau centrant-nos en la responsabilitat que hem de tenir tant individualment com en grup per promoure-la.

“Els últims anys hem dedicat els materials de la llum a descobrir que la pau no només és l’absència de guerres i violència sinó que també són situacions d’injustícia dels migrants i refugiats, que la pobresa no és només la econòmica sinó que hi ha molts tipus de pobresa com la energètica, d’accés als recursos, a la cultura i a l’educació. També hem recordat que la protecció del medi ambient i l’ús d’energies renovables també hi estan relacionades.

Enguany volem centrar-nos en la responsabilitat que hem de tenir tant individualment com en grup per treballar per la pau. Hem de seguir conscienciant-nos i conscienciar els altres, hem de seguir denunciant les injustícies, però també hem de ser constructors de pau en el dia a dia, vetllar perquè les nostres actituds en el dia a dia siguin promotores d’aquesta pau.”

Fragment del text de presentació dels materials pedagògics de la Llum de la Pau 2018.
 
La Llum de la Pau de Betlem és un projecte internacional escolta i guia que té lloc cada any quan s'acosta Nadal. Es tracta d'una flama que els Escoltes i Guies d’Àustria encenen a Betlem, i des d'allà l'anem escampant arreu del món, simbolitzant la pau que esperem que arribi a tots els racons del nostre planeta.

La comissió de Llum de la Pau ha elaborat uns materials pedagògics amb dinàmiques, lectures i recursos visuals per treballar al cau. Hi ha 5 propostes d'activitats per diferents grups d'edat. 

Enguany l’acte central de rebuda de la Llum de la Pau a Catalunya serà a Cambrils (Baix Camp) el diumenge 16 de desembre a les 18:00 h a les Escales Reials (Mollet del rec, Port de Cambrils) i un cop arribi la llum es desplaçaran fins a la Plaça de l'Església.
 
Si el vostre agrupament celebra també un acte de rebuda de la Llum de la Pau podeu compartir-ho amb la resta afegint la vostra celebració al mapa d’actes a través d’aquest formulari i, si us interessa, podeu utilitzar la plantilla de cartell d'acte 'Som clau per la pau' que trobareu junt als materials pedagògics.

Per a més informació, us convidem a consultar l'apartat web de la Llum de la Pau.


Comparteix