Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

26.11.2018

Buscant el terreny perfecte pels campaments


AEiG Ixent

Molts agrupaments ja esteu rebuscant per trobar un terreny d’acampada ideal tant pels campaments de Setmana Santa com pels d’estiu.

Campaments i Més no volem ser pessimistes però us confessarem que el terreny ideal no existeix.... ;)
Ara bé, perquè no trobar un terreny que compleixi amb les necessitats del grup i de les activitats que volem realitzar? No desespereu! Aquí us deixem uns consells per no equivocar la vostra tria!

Capacitat

En el terreny hem de disposar de prou espai per al nostre grup sense haver d’assumir despeses extres per complir els mínims establerts.
Per aquest motiu, es recomana buscar terrenys on el número de participants del nostre grup estigui més a prop del màxim del terreny que del mínim. D’aquesta manera, com que és molt difícil tenir una assistència del 100%, si tenim baixes d’última hora no serà un problema.
En el cas de voler un terreny amb mínims propers a la mida del nostre grup, tenim la opció de compartir-lo amb una altra entitat. Així entre els dos grups complirem els mínims establerts i a més, podrem conviure i intercanviar experiències amb gent nova.

Instal·lacions

Hem de ser conscients de les característiques del nostre grup i saber quin tipus d’instal·lacions necessitaran per poder tenir una estada agradable. Així doncs, tot i que siguem uns enamorats dels campaments tradicionals on en una esplanada acabàvem muntant un campament iber, pot ser que els nostres infants no estiguin preparats per aquesta aventura i necessiten alguna comoditat.
Cal que fem un llistat de les instal·lacions i serveis que creiem imprescindibles per poder fer una cerca més eficient. Aquests són alguns exemples: Si finalment optem per terrenys amb instal·lacions, no podem oblidar que n’haurem de fer un bon ús durant els campaments i deixar-les en bon estat al finalitzar.

Ubicació

La ubicació del terrenys ens marcarà el tipus d’activitats que realitzarem fora del campament com les excursions, visites culturals, descoberta de l’entorn, serveis ambientals, entre d’altres.
En aquest cas tenim dues opcions: pensar quines activitats volem fer i buscar un terreny que es trobi a la zona adequada o, buscar un terreny i després valorar quines possibilitats ens oferix la zona.
Aquesta decisió dependrà de la nostra forma de funcionar o de les inquietuds del propi grup i s’haurà de tenir en compte a l’hora de cercar terreny. Si el grup vol realitzar un projecte que s’ha de dur a terme en una zona en concret, haurem de buscar un terreny ubicat en aquell indret.

Accés

Depenent de si volem arribar fins al campament amb transport públic o llogant un autocar haurem de fer una cerca de terrenys o una altra.
Cada transport té unes avantatges concretes:
Transport públic
  • Menys contaminant
  • Més econòmic
Transport privat:
  • Horari flexible
  • Més proximitat al campament
  • Facilitat per transportar material
En el cas del transport públic és important consultar els horaris per validar que s’adapten a les nostres necessitats.
Pel què fa al transport privat, haurem d’indicar detalladament a la companyia l’accés fins al terreny perquè ens confirmin en quin punt exacte ens podran deixar i si haurem de caminar ja que hi ha terrenys on hi podem accedir amb cotxe però no amb autocar.

Prioritats

Quan tenim definit quin tipus de terreny necessitem, comença la cerca! És el moment de remenar, buscar, valorar...fins que trobem aquell terreny que més ens agrada i que s’adapta a les característiques que busquem.
De vegades però, pot ser que no acabem de trobar un terreny que compleixi tots els requisits o pot ser que ja estiguin ocupats. Per aquest motiu, també és interessant prioritzar quins serveis i característiques són imprescindibles i quins no. D’aquesta manera, el ventall d’opcions serà més ampli.
 
I finalment, si teniu dubtes pregunteu-nos, us intentarem ajudar en tot el què faci falta!


Comparteix