Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

28.11.2018

MEG guanya el Premi Jaume Ciurana a la millora de l’entorn natural

Lliurament dels Premis Civisme 2018

L’entitat ha guanyat el premi per la jornada de servei ‘Plantem la llavor del canvi’.

Ahir, dimarts 27 de novembre es va celebrar el lliurament dels Premis Civisme del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Un acte on MEG va rebre el primer premi Ciurana a Actuacions cíviques per a la millora de l’entorn natural, reconeixent la tasca duta a través del projecte ‘Plantem la llavor del canvi’.
 
Un projecte que va reunir infants i joves escoltes en la Jornada de servei “Plantem la llavor del canvi” a El Bruc (Anoia) per desenvolupar tasques de prevenció de l’erosió del sòl i de plantació d’arbres als boscos del Bruc, zona devastada de més de 1.000 hectàrees pel gran incendi de l’estiu de 2015. Completant una de les accions de compromís que van dur a terme més de 13.000 escoltes i guies a la Jamborinada, la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai a Catalunya, que va tenir lloc a Tàrrega el mes d’abril de 2017.
 
L’actuació de millora de l’entorn natural es va dur a terme a través de la plantació de boles Nendo Dango, unes pilotes d’argila barrejada amb matèria orgànica i una mescla seleccionada de llavors, que infants i joves van dur a la Jamborinada i que mesos després van dipositar sobre la zona devastada d’Òdena per tal que germinessin i es recuperés, d’aquesta manera, el territori afectat. 

El premi Jaume Ciurana està impulsat pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Josep Sans i està destinat a joves que formin part d’organitzacions sense afany de lucre i que hagin realitzat alguna acció cívica rellevant de forma voluntària o gratuïta.Comparteix