Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.01.2019

La 'Muixeranga' escolta obre inscripcions!

Muixeranga Escolta 2019
FEV

Obertes les inscripcions a la Muixeranga Escolta 2019, la nova trobada de caps del Projecte 4vents, que tindrà lloc del 18 al 21 d’abril a Benlloc (Castellò).


Des del 1995 es realitzen trobades regulars de voluntariats en totes les entitats de 4vents, rotant el lloc de trobada per ordre i atenent a les realitats de cadascuna. La primera es va celebrar a Mallorca, amb el nom d’Ullastre Esbrancat, el mateix 1995. El 2002, al País Valencià, es va celebrar el Tro de Bac; el 2009 la Xàldiga, a Catalunya; el 2012, també al País Valencià, va tenir lloc la Borumballa i, per últim, el 2015, la Tramuntanada a Catalunya.

Enguany és el torn de reunió dels i les caps. Del 18 al 21 d’abril es celebrarà a Benlloc (Castelló) la Muixeranga Escolta, acollida i organitzada per la Federació d’Escoltisme Valencià. Les inscripcions a la trobada ja són obertes i les inscripcions fetes abans del 18 de març comptaran amb un descompte. Podeu incriure-us a través d'aquest formulari.

L’objectiu de totes aquestes quedades és reflexionar sobre temes que tenim en comú totes les associacions, com poden ser el mateix escoltisme, la llengua o la història comuns. Sense deixar de banda la convivència per a crear vincles de relació personals i institucionals, descobrint l’entorn i vivint la festa conjuntament. Per a aconseguir aquests objectius es realitzen tallers, jocs, xerrades, descobertes i dinàmiques. Sempre tenint en compte l’actualitat que ens envolta, la natura que tenim a prop i la cultura popular.

Amb la Muixeranga volem tomar a rebre a cada persona voluntària motivada amb ganes d’oferir, viure experiències i, sobretot, aprendre per a poder transmetre els valors i tot l’aprés al seu agrupament, on infants i joves podran rebre coneixements que, d’altra manera, no haurien aplegat fins a ella o ell.
 
La muixeranga és el nom que reben les danses i torres humanes originades al País Valencià i que es preserven a Algemesí. En aquestes torres, muixerangueres i muixeranguers treballen conjuntament per tal d’aconseguir formar les diferents figures, acompanyats de les danses tradicionals i la música de dolçaina i tabalet. Com a escoltes ens sentim identificats amb aquest esforç col·lectiu i cooperatiu per aconseguir el seu objectiu i per aquest motiu, hem escollit ‘Muixeranga Escolta’ com el nom de la trobada.Comparteix