Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.02.2019

D'on va sortir la revista 'El correu'?


Arxiu MEG

Els Antics Escoltes i Guies aprofiten la celebració dels 100 números d''El correu' per fer un repàs de la història de la revista de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.Als anys 60 del segle passat, les Delegacions Diocesanes d’Escoltisme (DDE) de Barcelona, Girona i Vic publicaven conjuntament un butlletí periòdic que s’anomenava simplement Circular. Per la seva banda, les Noies Guies publicaven un butlletí anomenat Germanor de Noies Guies.

Un cop unificats els dos moviments amb el nom de Minyons Escoltes Guies Sant Jordi de Catalunya, en l’època de Salvador Juncà i Teresa Olivella com a comissaris generals, es va treure un butlletí anomenat Canal 0 que la gent anomenava el Canaló” i que permetia passar informació ràpida i pràctica a les Demarcacions i els caps.

Amb l’Antonieta Montserrat i en Jordi Ayza de comissaris generals, es va decidir publicar un nou butlletí. Com que el moviment radicava al carrer de Llúria, número 7, de Barcelona, la nova publicació va rebre el nom d’El correu de Llúria, 7.
 
   
Primera etapa de la revista 'El Correu de Llúria, 7' (1980 - 1988, 75 números)

El primer número va sortir l’octubre de 1980 com a suplement de la Circular i com a butlletí escolta d’ús intern. Publicat per Minyons Escoltes Guies Sant Jordi de Catalunya. Constava de 24 pàgines, amb periodicitat mensual, i era de confecció bastant artesanal. A poc a poc, l’estil es va anar modernitzant. Dos anys després ja tenia aquest aspecte.
 
   
Primera etapa de la revista 'El Correu de Llúria, 7'

El febrer de 1988, amb Josep Bochaca com a cap de redacció, se’n va encetar una segona etapa que va suposar reiniciar-ne la numeració. Se’n va escurçar lleugerament el nom, que va passar a ser Correu Llúria 7. També va canviar-ne el format, passant a ser com el d’un diari (20,7 x 29,7 cm). Com a detall curiós, el carter de la capçalera es va motoritzar.

 
Segona etapa de la revista 'Correu Llúria, 7'
(1988 - 1990, 22 números)


Al 1990 va recuperar el format de revista A4 i va començar la tercera etapa reiniciant-ne la númeració per última vegada. 

 
   
Tercera etapa de la revista 'Correu Llúria, 7' (1990 - 1997, 30 números)

El curs 1995-1996 va passar a denominar-se El correu, amb la desaparició de la referència a Llúria, 7 i es va començar a imprimir en color
 
Tercera etapa, canvi de nom de la revista 'El Correu' (1997 - 2019, 70 números)

Posteriorment, ha experimentat diversos retocs per fer la publicació més àgil i més atractiva. Fent recompte d’entre totes les etàpes, la revista El correu té 197 números.

Cal recordar, a més, que El correu té un “germà petiten format electrònic, el Correu Exprés que, amb periodicitat quinzenal, passa ja dels 290 números publicats.

Si encara no reps el Correu Exprés subscriu-te ara
i estigues al dia de l’escoltisme!!
www.escoltesiguies.cat/butlleti 


Font: El Correu 100, D'on va sortir pàg.18. Hivern 2019  


Etiquetes

Comparteix