Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

18.02.2019

Un monogràfic per innovar i reconstruir els eixos d'animació

Equip de formació del monogràfic 'Eixos d'animació'

L'equip de formació del Monogràfic d'Eixos d'Animació volen motivar caps a replantejar-se eixos que facin "embogir i il·lusionar a qualsevol de les unitats". Si us interessa la formació, preneu nota: 14, 15 i 16 de juny a Sant Martí de Llémena.

Repetitius, poc creatius, forçats, sense lògica ni calendarització... sí xatus/es, parlem dels eixos d’animació, aquell tema tabú que pot fer maleir les revisions de curs a tot un equip de branca però que a la vegada pot fer embogir i il·lusionar a qualsevol de les unitats.
Les oportunitats són moltes però sovint ens encasellem en el tradicional, vaja, no explorem massa fora la zona de confort.
 
Des del Monogràfic d’Eixos d’Animació, ens hem proposat innovar, reconstruir i ampliar el ventall d’opcions que se’ns poden presentar en un tema tan flexible i dinàmic com aquest. Considerem, a més, que en tant que educadors de la pedagogia activa, és bo conèixer quines són les metodologies pedagògiques que envolten els eixos d’animació per ampliar les pròpies habilitats com a caps i potenciar l’educació en el lleure.
 
Ens valdrem de ponències i activitats de caràcter pràctic fent-les les més amenes i vivencials possibles. La participació considerem que serà un factor clau per enriquir-nos amb altres punts de vista i ens proposem englobar experiències i recursos útils per a totes les branques que poden ser representades dins els caus. Per tot això també comptarem amb el suport de ponents experimentats/des en la matèria i un entorn idíl·lic on treure el màxim de suc al tema.
 
Pel que fa a nosaltres, som un equip de nostàlgics/a que després del pas per FOCA com a formadors de la Demarcació de Girona hem volgut fer el salt als monogràfics per cobrir un buit que trobem més que important i que pot representar la clau de l’èxit en el funcionament d’una excursió, uns campaments o fins i tot un curs al Cau.
 
Així doncs, els dies 14, 15 i 16 de juny debatrem, compartirem i generarem noves idees en un pretext d’ensenyament-aprenentatge compartit, pràctic, lúdic i clandes... bé, no ens tireu de la llengua. Que no tot són flors i violes a Sant Martí de Llémena. No pretenem espantar a ningú, però sembla que la situació serà delicada veient el viratge “gris” que està prenent la nostra societat en els últims mesos. Es requereix discreció a l’hora de mencionar tot el que envolta el monogràfic. Us mantindrem al dia, però si se us menja la incertesa, us anirem proporcionant petites dosis d’informació via Instagram a @eixosmeg. Que es comenta que les parets tenen ulls però també orelles.
 
Fins ben aviat!
 
Algun lloc de Catalunya, febrer del 1984.
 
Equip monogràfic d’Eixos d’Animació.

 
Detalls de la formació a la pàgina de l'Escola de Formació. Inscripcions a través del PEF.


Comparteix