Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

21.03.2019

Projecte Boscos de Muntanya, una iniciativa de voluntariat ambiental

Assemblea de la Demarcació Nord-Occidental 2017

Celebrem el Dia Internacional dels Boscos apropant als agrupaments el Projecte Boscos de Muntanya, una iniciativa molt interessant de cura i protecció d’aquests paratges.

“Els boscos i els arbres ens forneixen aliments, combustible i medecines i ens protegeixen; proporcionen aire pur i aigua, salvaguarden la biodiversitat, esmorteeixen el canvi climàtic, ofereixen vivenda i feina a moltes persones —uns 1.600 milions de persones en depenen directament— i serveixen d’inspiració al coneixement científic i a l’exploració artística.”

Cal reconèixer la seva importància i agafar un paper actiu en la salvaguarda del boscos. Als escoltes i guies ens és intrínseca la cura i protecció del medi ambient i són molts els agrupaments que desenvolupen projectes de preservació de la natura i dels boscos, en concret.

Per aquest motiu us volem apropar el Projecte Boscos de Muntanya, una iniciativa de voluntariat ambiental que ens sembla interessant perquè busca promoure el manteniment, cura i protecció del bosc i del paisatge en l’àmbit de muntanya mitjançant actuacions de silvicultura i gestió forestal, i fer difusió per a la millora del bosc i la seva conservació.

El seu àmbit d’actuació és als Pirineus Catalans, però alhora forma part de la Fundació Bergwaldprojekt, nascuda a Suïssa el 1987,  que avui dia és present a altres 3 països: Suïssa, Àustria i Alemanya.

Us animem a fer-li una ullada al projecte i a participar-hi!
 


Comparteix