Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

05.04.2019

Publiquen el llibre de l’aventura escolta ‘Gatamoix’

La Fundació Marià Ferret – Escoltisme i Guiatge de Mallorca publica la història de l’aventura escolta a la colònia agrícola Gatamoix, de la qual tantes vegades agrupaments de MEG han participat.

Gatamoix, les pedres que parlen’ és la història d’una aventura escolta que comença fa més de quinze anys. A les seves pàgines trobem la història d’aquesta colònia agrícola mallorquina que dona nom al projecte i que es el fonament d’on comença el projecte, la descripció de l’entorn i el plantejament pedagògic.

El projecte Gatamoix és una experiència pedagògica desenvolupada bàsicament amb Truc i alguna unitat de Pioners i Caravel·les on se’ls convida a la colònia agrícola a viure com es vivia a l’any 1876, any de la seva creació. D’aquesta manera els i les joves es submergeixen en una aventura on es torna endarrere prop de 150 anys i han de conviure amb altres unitats prescindint de les comoditats del segle XXI.

Els i les participants deixen a casa tot el que és plàstic, estris com mòbils, rellotges i se’ls proporciona material d’època: plats i tassons de fang, culleres de fusta, capells de palla, etc. Durant els deu dies que estaran junts amb altres participants hauran de fer pa, confitura, treure aigua de la cisterna per a rentar-se o cuina, tallar llenya, cuinar amb foc i estris de fang con greixoneres i olles, aprenen a fer glosses, instruments musicals de canya, ball tradicional de Mallorca, a cordar cadires o a fer lletra entre moltes altres activitats que eren quotidianes a la Colònia.La publicació conta la història d’aquesta colònia i del projecte, així com presenta en fitxes algunes de les d’activitats esmentades a dalt que es duen a terme durant l’experiència ‘Gatamoix’.

La voluntat és que qualsevol unitat pugui, a la seva manera, organitzar una activitat semblant, ja sigui per a reproduir ‘Gatamoix’ o per dur a terme alguna aproximació històrica del lloc on viuen.
 
Gatamoix és un camp obert a les unitats de Truc de les entitats que formen part del Projecte 4vents, de València, Mallorca, Menorca, Catalunya i l'Alguer.


Etiquetes

Comparteix