Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

24.04.2019

Prepara’t amb els Bombers: Com actuar davant situacions d’emergència?

Cartell de la formació
MEG

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya organitza una formació amb la col·laboració dels Bombers de la Generalitat per capacitar caps sobre actuacions en situacions d’emergència.


El proper dissabte 18 de maig tindrà lloc al Casal Mirasol (Sant Cugat del Vallès) la formació ‘Prepara’t amb els Bombers: Com actuar davant situacions d’emergència?’ que té per objectiu millorar la capacitació dels responsables de les unitats, dels caps i també dels infants i joves davant d’una situació d’emergència, que pot succeir en les diverses activitats d’educació en el lleure que es realitzen durant tot l’any.
 

La formació, iniciativa de l’Àmbit de Natura i Campaments de MEG, està dirigida a tots els i les caps de l’entitat però tindrà un aforament limitat (60 persones) degut a les característiques de la sala. Per aquest motiu serà imprescindible inscriure’s prèviament a la formació a través d’aquest enllaç.

 
Dissabte 18 de maig
De 9.30 a 14 h
Al Casal Mirasol (Carrer Mallorca 42, Sant Cugat del Vallès)
   
A càrrec dels Bombers de la Generalitat de Catalunya
FCG estacions properes: Mira-sol i Hospital General
Aforament límitat a 60 persones. Inscripció prèvia (formulari de sota)

Els continguts de la formació, que anirà a càrrec dels Bombers de la Generalitat, seran els següents:
 

PROGRAMA

 
Introducció a la gestió de crisis i emergències
 
      >> Funcionament del 112. Com estan organitzades les emergències a Catalunya? Com s'activen els diferents serveis d'emergència davant d'una trucada al 112, segons el tipus d'esdeveniment advers? Quins serveis existeixen i quines són les competències de cadascun? Què s'ha de tenir en compte quan es realitza una trucada al 112?
  >> Protocol de crisi de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Quin és el protocol intern de l’entitat davant una situació crítica? Quines són les pautes d’actuació a seguir?
 
Informació i consells d’actuació
 
      >> Incendi forestal. Com podem prevenir incendis? I extingir-los? Com podem analitzar l'entorn (geografia, dia, meteorologia, etc.). Quina és la resposta dels Bombers en cas d'incendi?
  >> Recerca d'una persona o grup de persones perdudes. Quina és la sistemàtica que empra el cos de Bombers per buscar algú?
  >> Rescat d'una persona o grup de persones. Quina és la sistemàtica dels Bombers per rescatar algú?

 

INSCRIU-TE ARA!


 


Comparteix