Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

24.04.2019

Èxit de participació a la Muixeranga, on s'han aliat cultura, llengua i escoltisme

4vents, muixeranga

Muixeranga
Muixeranga

Un centenar d’escoltes i guies del País Valencià, Catalunya, Alguer, Mallorca i Menorca s’han reunit del 18 al 21 d’abril a Benlloc,  comarca de la Plana Alta (Castelló) del País Valencià en la sota el lema 'Una mirada a l’escoltisme del futur'.

La Muixeranga s’ha celebrat del 18 al 21 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi,  en un ambient de festiu, de diversió, participació i il·lusió per treballar per un món millor en què el futur de l’escoltisme està compromès amb la llengua i la cultura.

La trobada la va organitzar la Federació d’Escoltisme Valencià ha comptat amb la participació de més de 20 agrupaments escoltes de les entitats que pertanyen al Projecte 4Vents, que han vençut la incertesa meteorològica amb la calor del seu entusiasme i les ganes de canviar el món.

Al programa de la trobada van participar en Sergi Fàbregas del documenal Poble Rebel, en Jordi Escoda, en Papi Robles i l'Àlex Segura en una taula rodona sobre escoltisme i política moderada per Ignacio Mora, president de la Federació d’Escoltisme Valencià. Van participar en Carles Belda i la Gemma Balagué a un taller de cançó improvisada, va actuar en Cesk Feixas i Macondo PD.

La Muixeranga va posar punt final a quatre dies de coneixença, avaluació i reflexió sobre accions dirigides a l’educació en valors a través de l’oci educatiu, fomentant la inclusió, la igualtat, la tolerància i la llibertat amb una emocionant cerimònia de comiat.

24 persones voluntàries ha realitzat tasques de logística, salut, cuina, activitats o comunicació. Es van organitzar en 8 equips de treball amb nom de menjars tradicionals: figatell, arròs al forn, escalivada, calçots, trempó, frit de matances, carn-i-xulla i pizza sarda i han realitzat diverses activitats sobre l’educació emocional com a eina pedagògica, la gestió d’equips amb intel·ligència emocional, el paper de l’escoltisme com a eina política i agent de canvi social en els àmbits de coeducació i ecologia, foment de la cultura i la llengua dels nostres territoris a través de l’escoltisme.

El Projecte 4vents treballa per teixir vincles entre escoltes i guies dels territoris de parla catalana a través de la llengua, cultura i l’escoltisme. Des del 1995 escoltes i guies es reuneixen regularment en diferents trobades per a totes les entitats de 4Vents.


Comparteix