Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

09.05.2019

L’escoltisme dona suport a les mobilitzacions en defensa de la ILP Universitats

Avui centenars d’escoltes se sumaran a la convocatòria de vaga de l’estudiantat universitari sota el lema “Recuperem la universitat”.

L’escoltisme català en el seu treball de construcció d’una societat oberta a tothom sempre ha defensat un model d’educació pública i gratuïta, ja que és un dels pilars de la cohesió social i l’emancipació de les persones joves del nostre país.

L’augment de preus universitaris dels darrers anys està creant una universitat elitista que imposa barreres a l’accés a les persones amb menys recursos, vulnerant el seu dret a l’educació i enderrocant la voluntat de construcció d’una societat justa i en igualtat d’oportunitats per a totes les persones que en formen part.

Davant d’aquesta situació l’escoltisme català donem suport i encoratgem a la participació a la convocatòria de vaga i manifestació d’avui a les 12h del migdia i omplir la plaça universitat i defensar un model d’universitat accessible per a tothom.

Aquesta jornada de protesta arriba després que els estudiants i la comunitat universitària estiguin impulsant, des de fa mesos, una Iniciativa Legislativa Popular (ILPUniversitats) reclamant la rebaixa de les taxes.


Comunicat publicat originàriament a SOMDECAU.

 

 
Què és la ILP Universitats?

Una iniciativa legislativa popular és una actuació ciutadana que permet, recollint 50.000 signatures, proposar lleirs per tal que siguin debatudes pel Parlament i puguin ser aprovades.

En aquesta, ILP Universitats, es demana una rebaixa progressiva dels preus públics universitaris fins arribar a un 50% dels actuals.
 
Qui i com pot signar?


 
On pots signar? Consulta-ho aquí.
 

Recuperem la universitat. Obrim les portes al futur!Etiquetes

Comparteix