Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

21.05.2019

Una quarantena de caps formats en gestió d'emergències amb el Bombers


Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Una quarantena de caps i responsables associatius van participar d’una formació sobre gestió de situacions d’emergència impartida pels Bombers de la Generalitat de Catalunya.

El passat dissabte 18 de maig, va tenir lloc la formació ‘Prepara’t amb els Bombers: Com actuar davant de situacions d’emergència?’ impartida pels Bombers de la Generalitat al Casal Mirasol de Sant Cugat del Vallès, amb la participació d'una quarantena d’escoltes i guies de la nostra entitat.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), coneixent la importància de la preparació i la seguretat en el desenvolupament d'activitats escoltes, va programar aquesta formació per tal millorar la capacitació dels i les caps (monitor/es en la nomenclatura escolta) davant d’una situació d’emergència que pugui succeir en les diverses activitats d’educació en el lleure que es realitzen durant tot l’any.

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya van presentar durant la formació el funcionament del 112, explicant com estan organitzades les emergències a Catalunya, com funciona la seva activació i què s’ha de tenir en compte quan es truca al 112; i van dotar d’informació i consells d’actuació als i les joves concretament davant els escenaris d’un incendi forestal, de la recerca d’una perdona o grup perdut i del rescat d’una persona o grup de persones.

MEG va completar la formació explicant el protocol intern de l’entitat davant d’una situació crítica i les pautes a seguir.


Notícia publicada originàriament a Xarxanet.


Comparteix