Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

15.02.2021

Davant l'extrema dreta, educació


AEiG Erol

Davant de l’auge, els actes d’impunitat i blanqueig i legitimació de l’extrema dreta viscuts en els darrers temps, i després dels resultats de les eleccions del 14F, que han marcat l’entrada de l’extrema dreta al Parlament de Catalunya, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens reafirmem en el nostre posicionament acordat amb agrupaments, responsables associatius i junta de l’entitat.


Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya analitzem amb preocupació el creixement i la legitimació del discurs de l’extrema dreta al nostre entorn i context social.

Entenem que aquest discurs s’oposa a la concepció de país, persona i espiritualitat que promovem des de l’escoltisme. Creiem en una societat basada en la igualtat, on la inclusió social i l’ecologisme siguin una realitat.

La nostra missió és educar infants i joves perquè esdevinguin agents de canvi en la construcció d’un país, d’un món més just.

La confiança, la llibertat, la igualtat, la diversitat, la fraternitat, la inclusió, el respecte i l’esperit crític són alguns dels valors que fonamenten la nostra acció setmana rere setmana en molts indrets de Catalunya; valors que veiem amenaçats pels postulats de l’extrema dreta.

Per aquesta raó com a escoltes i guies tenim la necessitat, davant d’aquest augment de l’extrema dreta, de defensar més que mai els nostres valors i la nostra idiosincràsia. Perquè creiem que un món millor és possible i per això, hi farem front de la millor manera que podem i sabem: educant en valors, com sempre hem fet. Duent a terme activitats i tallers amb infants i joves, dia a dia, basats en el respecte, la llibertat i la diversitat.

Sempre a punt!

Posicionament escrit l'11 de maig de 2019 i publicat el 27 de maig en motiu dels resultats de les eleccions generals del 28A i de les municipals i europees del 26M i de l’auge, els actes d’impunitat i legitimació de l’extrema dreta viscuts en els darrers temps.


Comparteix