Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

27.09.2019

Manifest de suport a la Vaga Mundial pel Clima

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens sumem a la vaga mundial pel clima i demanem que s’actui davant d’aquesta emergència climàtica que està afectant el present i el futur del nostre planeta. 

Des dels inicis, l’escoltisme i el guiatge català hem treballat per la preservació del medi natural i hem educat als nostres infants i joves per tal que això trascendeixi a la societat. 

La natura és el marc educatiu de referència per l’escoltisme i guiatge, lloc d’aprenentatge i creixement personal pels infants i joves. Volem reivindicar la importància de la natura i els ecosistemes com l’element més essencial en la sostenibilitat del planeta, i com a element on es troben els valors que moltes vegades ens manquen a la societat actual. 

Des dels agrupaments ja fa molt temps que ens dediquem a conscienciar i a treballar per la defensa del medi ambient i la situació és tant crítica que s’ha convertit en una emergència climàtica i cal que tots actuem per contribuir-hi, ja que també en som responsables. Per tant: 
  • Escollim educar infants i joves des del respecte a la natura i a la sostenibilitat perquè és la forma que la societat del futur aprengui a descobrir i defensar l’entorn natural. 
  • Volem uns campaments sostenibles on no es malmetin els boscos ni el clima perquè ens agrada deixar el món millor de com l’hem trobat i que la natura no ens noti, ni ara ni demà.
  • Prioritzem fer servir estris i tendes resistents que les puguem arreglar nosaltres i ens durin més anys, i no ens oblidem de reciclar en totes les activitats que fem perquè així contribuïm a estalviar en materials, energia i aigua. 
  • Anem a comprar productes de proximitat perquè estalviem en transport i així col·laborem amb els productors que tenim a tocar de casa i que també es preocupen de la custòdia del territori.
  • Ens agrada anar amb transport públic perquè és on comencen els campaments i l’aventura.
  • No utilitzem envasos, plàstics i altres materials que siguin d’un sol ús, perquè menys és més, i ens agrada portar l’entrepà en una carmanyola o un boc'n’roll. 
  • Fem projectes d’aprenentatge i servei i voluntariat a la natura perquè sempre hi descobrim coses noves per aprendre amb els nostres companys d’aventura. 
La crisi actual reclama que estiguem més compromesos que mai en la defensa i la lluita pel nostre entorn. I com agents actius del canvi no en quedarem al marge.

Estimem-la i defensem-la  #MEGésnatura


Etiquetes

Comparteix