Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

02.12.2019

Reivindiquem el paper dels joves com a agents de canvi social a l'#agoMEG 2019

AGO 2019 a Vic

Gairebé 800 joves aproven a l'AGO el nou pla estratègic de l'entitat focalitzat en la transformació social i els reptes mediambientals actuals.

Aquest diumenge, el Teatre L’Atlàntida de Vic ha acollit gairebé 800 joves participants en la 43a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), el principal espai de decisió dels caps (monitors/es voluntaris i voluntàries) que formen part de l'associació. El cap de setmana de l’Assemblea és a més l’espai més gran de trobada d’aquests joves que duen a terme la seva tasca arreu del país.

L’Assemblea, marcada encara per la situació extraordinària que viu el país, s’ha centrat en la necessitat de canvi i d’adaptació de l’entitat als nous reptes socials i mediambientals.  “En aquesta assemblea ens emplacem a 'canviar per canviar el món'. Per fer-ho, mirem cap a nosaltres, la nostra entitat, els espais de participació, els agrupaments, els infants i joves, les famílies, però també mirem cap a la societat, una societat que volem més oberta, més justa, més democràtica. Una societat que tenim el dret, però també el deure, de transformar” han manifestat els comissaris generals de l’entitat.

En aquest sentit, s’ha presentat i aprovat el nou Pla Estratègic de l’entitat ‘Canviem per canviar el món’ que a través del treball de 6 grans eixos (educació, natura, transformació social, xarxa i entorn, governança democràtica i pertinença i compromís) entoma la fita de connectar la seva tradició amb les exigències del present i els reptes del futur.

“Volem ser el reflex del món que està per construir. Apostem per la sostenibilitat i volem reduir l’impacte de la nostra activitat a l’entorn. Volem uns agrupaments oberts a la diversitat i a la igualtat de gènere. Volem repensar la nostra organització en el marc d’una societat que ha de ser més lliure i democràtica”, aquests són alguns dels punts que els joves han volgut destacar en la presentació del pla.Els canvis i transformacions que planteja aquest nou pla estratègic s’han elaborat amb la participació de tots els membres de l’entitat: responsables associatius, agrupaments, caps i, per primera vegada, de manera directa, d’infants i joves.

L’Assemblea també ha aprovat el Programa i el Pressupost de l’entitat per al curs 2019-2020 i ha escollit com a nova secretària general a la vallesenca Laura Benseny, que passa a formar part de la Taula Executiva per als propers tres anys. S’uneix a la resta de càrrecs de la Taula Executiva: Laura Panicot, comissària general, Joel Burch, administrador i secretari general; Montse Puig, coordinadora de relacions; i Robert Baró, consiliari general.En l'acte públic de l'Assemblea hi han intervingut el Molt Honorable Sr. Quim Torra, President de la Generalitat, on ha compartit que “canviar el món és complicat i tothom hi té una gran responsablititat” animant als joves a assumir-la perquè “el món serà el que vosaltres voleu que sigui”, els ha dit. La Directora General de Joventut, la Sra. Laia Girós, ha aprofitat el seu parlament per reivindicar que “els joves ja estem apoderats, només hem d’exercir el nostre poder”. L’Alcaldessa de Vic, la Sra. Anna Erra, ha tancat els parlaments agraïnt i felicitant la feina que fan els agrupaments arreu del territori i en especial els 3 de la ciutat de Vic.

 


Etiquetes

Comparteix