Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

16.12.2019

20 anys de Llum de la Pau a Catalunya

llum de la pau, espiritualitat, agrupaments, transformació social, lideratge juvenil

Llum de la Pau 2019
Demarcació del Barcelonès

Aquest diumenge 15 de desembre, Sant Pere de Torelló va acollir la 20a edició de l'acte de rebuda de la Llum de la Pau de Betlem a Catalunya.

L’acte, organitzat per l’AEiG Mestral i amb el suport de l’Àmbit d’Espiritualitat de MEG, Joves la Salle i Maristes, va acollir unes 400 persones d’arreu del territori al municipi de Sant Pere de Torelló sota el lema “Generem Pau”.

Dissabte, un petit grup de membres de l'agrupament va viatjar fins a Irún (Euskadi) per recollir la Llum als Escoteiros de Portugal que baixaven de Viena. Diumenge al matí es van trobar amb la delegació i van emprendre el viatge de tornada.
 
A les 6 de la tarda, la cerimònia va arrencar amb una marxa de torxes protagonitzada per infants i joves de l’agrupament i que va pujar des de la carretera de la Vola fins a la Zona del Mas. Allà hi va tenir lloc l’acte de rebuda, on van intervenir-hi membres de la Taula Executiva, de l’Equip de Demarcació d'Alt Ter de MEG i de l'agrupament. També l'alcalde de Sant Pere de Torelló, el Sr. Jordi Fàbrega i com a convidat especial, el Sr. Jaume Bosch, Comissari General de MEG (1993-1996) que va impulsar la iniciativa de rebre la Llum de la Pau a casa nostra, ara fa 20 anys.

Com a novetat, a més, es va comptar amb una intèrpret en Llengua de Signes Catalana que va permetre fer l'acte més inclusiu i convidar, així, a l'Agrupació de Sords de Vic i Comarca.
Des de Sant Pere de Torelló, la Llum se seguirà escampant arreu del món, simbolitzant la pau que esperem que arribi a tots els racons del nostre planeta.

No us perdeu l'àlbum de fotos de la l’Acte de Rebuda de la Llum de la Pau 2019 a Facebook.
 


Comparteix