Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.01.2020

MEG presenta aquest dissabte la publicació ‘Participació infantil i juvenil’

Llibre 'Participació infantil i juvenil' de la col·lecció Drecera de MEG

El nou llibre de la col·lecció 'Drecera' de MEG, recull les experiències i les reflexions de diversos agrupaments i persones de l'entitat que s’han volgut iniciar en l’aventura de la participació infantil i juvenil. 

Minyons Escoltes i Guies presentarà dissabte 1 de febrer a Torre Jussana (Barcelona) la publicació ‘Participació infantil i juvenil. Experiències del projecte Laboratori d’Acció i Innovació Educativa als agrupaments’.

La publicació és fruit d’un procés d’aprenentatge i reflexió sobre la participació infantil i juvenil dins de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i de com apareix la necessitat de crear espais de participació per a infants i joves diferents als que hi havia establerts dins ara. És el recull de la feina feta pels agrupaments de MEG que han format part del Laboratori de Participació Infantil i Juvenil (LAB) els cursos 2017-2018 i 2018-2019 en el marc del Laboratori d'Acció i Innovació Educativa. 

Aquest laboratori de participació d’infants i joves ha sigut un projecte de l’Àmbit de Participació Infantil i Juvenil de MEG amb l’acompanyament d’Ana Novella, investigadora en participació del Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) de la Universitat de Barcelona.

La presentació del llibre tindrà lloc concretament el proper dissabte, 1 de febrer a les 11:30 h, a Torre Jussana (Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30, Barcelona). Hi estan convidats tots els i les caps de MEG, persones vinculades al Moviment, membres d'associacions i institucions educatives i totes les persones que hi estiguin interessades.

Hi intervindran:
  • Ana Novella, professora i investigadora de la Facultat d’Educació i membre del Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) de la Universitat de Barcelona
  • Àmbit de Participació Infantil i Juvenil de MEG (Elena Català, Laia Laborda, Clara Maristany, Laia Sales i Pol Ruiz) coautor i impulsor del projecte en el marc del Laboratori d’Acció i Innovació Educativa.
  • Membres de la Taula Executiva de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
  • Infants, joves i caps dels agrupaments participants del projecte LAB

'Participació infantil i juvenil. Experiències del projecte Laboratori d’Acció i Innovació Educativa als agrupaments' recull les experiències de diversos agrupaments i persones que s’han volgut iniciar en l’aventura de la participació infantil i juvenil. Vivències que pretenen servir d’inspiració i referència, però mai de guia o estructura única, ja que aquestes depenen de les propostes i decisions que prenguin els infants i joves dels agrupaments, amb les seves particularitats.

Iniciar un procés de reformulació i creació de nous models participatius no necessita una recepta màgica ni una veritat absoluta. Iniciar un procés de canvi en la participació infantil i juvenil implica dialogar, provar, sentir i valorar. No hi ha un únic model, ni un mètode infal·lible, tan sols un camí a recórrer ple d’oportunitats que comença amb un canvi de mirada.

- Àmbit de Participació Infantil i Juvenil de MEGComparteix