Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

23.01.2020

El 60è aniversari de l'AEiG MontsantCim

Inauguració del 6oè aniversari
AEiG MontsantCim

L’AEiG MontsantCim celebra aquest any el seu 60è aniversari i ho vol compartir amb tota la resta de l’entitat. Aquesta és la carta que fan extensa a tots i totes els escoltes i guies. Per molts anys més, MontsantCim!

Bones,
 
Som l'Agrupament Escolta i Guia MontsantCim de Reus. Us escrivim per tal d'informar-vos i fer-vos partícips del 60è aniversari que celebrarem al llarg de l'any 2020 amb diferents actes a la ciutat de Reus i voltants.
 
A Reus, l'escoltisme va arribar l'any 1960 a càrrec d'Agrupacions Excursionistes de Catalunya (AEC), del qual va néixer l'Agrupament Escolta Mare de Déu del Montsant, un agrupament únicament masculí. Quatre anys més tard i també arran de l'AEC, va néixer l'Agrupament Guia Verge del Cim, únicament femení. Aquests dos agrupaments compartien local i sovint activitats desenvolupades pels caps d'ambdós agrupaments, però no va ser fins a l'any 1977 que les dues entitats es van fusionar creant així l'actual AEiG Mare de Déu del Montsant - Verge del Cim, conegut com MontsantCim.
 
Els actes que durem a terme durant el nostre aniversari van lligats amb els valors que dia a dia utilitzem amb el mètode escolta i també per al progrés personal de les infants/joves i de la societat.
 
És per això que celebrarem el 60è aniversari de la següent manera:
 

 • Donarem a conèixer l'antiguitat de l'escoltisme i de l'Agrupament a Reus.
 • Mostrarem el nostre àmbit d'actuació més proper, la ciutat de Reus.
 • Farem actes educatius mitjançant xerrades.
 • Descobrirem l'entorn natural proper a Reus amb excursions.
 • Farem caliu amb tothom qui ha format part de l'entitat.
 • Celebrarem els 60 anys del MontsantCim amb una festa final.

 
Per descobrir l’entorn natural proper a Reus i treballar alhora la natura, farem tres excursions: la primera és la ruta on antigament l'agrupament posava el pessebre a Llaberia; la segona és el cim més proper i més alt de la nostra ciutat i per últim farem una ruta circular per conèixer el Montsant.
 
També farem ponències sobre diferents temes que creiem oportuns per a la ciutat de Reus i per això els farem en diferents locals. Al mateix temps inaugurarem una exposició itinerant que farà parada als mateixos locals on fem les xerrades: Casal Despertaferro, Absis, Biblioteca Xavier Amorós i el Bar Campus.
 
Per últim, farem la festa final de curs el dia 13 de juny en una plaça de Reus, hi farem activitats per a tothom qui vulgui, activitats per a les més petites però també un concert jove per a atraure a totes les persones que es vulguin acostar i culminar l'aniversari deixant petjada.
 
El dissabte 18 de gener vam dur a terme la inauguració de l’any del 60è i ho vam fer un número 60 gegant i una cercavila pels diversos locals que ha tingut l'agrupament. Vam acabar l'acte amb la ponència "60 anys omplint la motxilla".
 
Us esperem a les següents cites del 60è. Preneu nota!
 

 • 18 de gener: Acte inaugural. Cercavila passant pels diferents locals que han sigut seu de l'Agrupament al llarg de la història. Acabarem a l'actual local on es farà una xerrada sobre la història del cau.
 • 9 de febrer: Excursió a la serra de Llaberia, lloc on antigament es portava el pessebre de l'Agrupament.
 • 28 de febrer: I tu, fas servei? Ponència al Casal Despertaferro sobre fer servei.
 • 15 de març: Excursió al Puig d'en Cama.
 • 28 de març: I els infants, què? Ponència sobre participació infantil a la biblioteca Xavier Amoròs de Reus.
 • 24 d'abril: El Montsant Pam a Pam. Ponència sobre natura al bar Campus.
 • 9 i 10 de maig: Ruta circular per la serra del Montsant.
 • 6 de juny: Generem- nos. Ponència sobre gènere al bar Absis.
 • 13 de juny: Festa final i concert jove a Reus.


Comparteix