Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.02.2020

L'1% solidari de MEG per a entitats externes, enguany contra les violències masclistes

MEG destinarà 5.095,25 € a projectes destinats a la prevenció de les violències de gènere i masclistes. El termini per presentar els projectes finalitza el dilluns 13 d'abril de 2020.

En els darrers set anys, 30.616 dones han estat ateses pel SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), a Catalunya. L'any 2018, la Generalitat de Catalunya va registrar 12.977 denúncies de violència masclista en l'àmbit de la parella (un 1,5% més que l'any anterior). Aquestes dades posen en evidència la necessitat de dedicar recursos per tal d'eradicar les violències de gènere i masclistes.
 
Davant d’aquesta necessitat social, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha decidit dedicar l’1% dels seus ingressos propis corresponents al curs 2018/19 (5.095,25€) a entitats que treballin en aquest camp.
 
Es poden presentar projectes fins el dilluns 13 d'abril de 2020
 
Podeu consultar les bases i descarregar-vos les fitxes de sol·licitud aquí: Es valoraran especialment els següents aspectes dels projectes presentats:

1. GÈNERE: Projectes destinats a la prevenció les violències de gènere i masclistes.
2. EDUCACIÓ: Projectes que potenciïn actituds i valors que permetin conèixer i entendre millor la realitat que ens envolta i a participar activament en la construcció d’un món més just i solidari.
3. REPERCUSSIÓ: Projectes que promoguin el canvi d'actituds de la ciutadania.
4. BASE ASSOCIATIVA: Es tindrà en compte el model associatiu de l’entitat i del projecte, prioritzant aquells projectes d’entitats amb una forta base associativa, democràtica i participativa.
5. SIGNIFICANÇA ECONÒMICA: La dotació econòmica pot tenir un pes significatiu pel projecte, però en cap cas suposarà més del 50% de la totalitat del pressupost.
 
Per qualsevol dubte o consulta sobre la convocatòria podeu dirigir-vos a projectes@escoltesiguies.cat.

 
Aquesta donació NO està destinada a finançar projectes interns de MEG, dels agrupaments membres de l’associació o de la Fundació Josep Sans.


Comparteix