Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

22.04.2020

MEG s'adhereix al manifest de la vaga pel clima del 24 d'abril

trnsformació social

Acció global pel clima
Acció global pel clima

​Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens sumem a les entitats, col·lectius i associacions d’aquesta xarxa que vol una sortida de la crisi sanitària amb el medi ambient i les persones amb criteris de justícia social i climàtica al centre.

Fridays for Future, 2020 Rebel·lió pel Clima i Aliança pel Clima convoquen a la ciutadania a una manifestació virtual pel clima el divendres 24 d’abril a les 22h mitjançant la projecció d’ombres i sons des dels balcons. La situació d'alarma sanitària per coronavirus fa encara més patent que és urgent i ineludible unir esforços fer front a la malaltia i les seves repercussions sanitàries i socials, que afecten en major grau a les persones i els col·lectius més vulnerables, a través de la solidaritat.

La manifestació vol posar sobre la taula la necessitat de sortir d'aquesta crisis amb mesures socials que protegeixin als sectors menys afavorits de la nostra societat i fer-ho en clau ecològica i a través d'un canvi de paradigmes. La emergència climàtica ja és aquí també i les mesures que es prenguin ara per part dels governs determinaran el futur del planeta i de tots i totes nosaltres.

Encara que actualment més crisi més destacada és la sanitària, la crisi climàtica continua sent una realitat i, malgrat estar formalment declarada com a emergència pel Parlament Europeu, pel Govern espanyol i per altres moltes institucions, segueix sense ser reconeguda com a tal per alguns dirigents, que opten per ignorar les indicacions científiques a través de la inacció.

Per aquest motiu us conviden a adherir-vos al manifest que hem redactat i us animem també a que feu difusió de la convocatòria de la manifestació i animeu a la gent a participar-hi. Podeu descarregar-vos els materials de la campanya per fer difusió de l'acció.

Cal inscripció prèvia. Més informació aquí.


Comparteix