Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

15.05.2020

5 projectes de prevenció de les violències de gènere i masclistes reben l’1% solidari de MEG

Acte de commemoració del 25N a Arbeca, 2019
AEiG La Petjada del Secà

L’1% solidari de MEG del curs 2018-2019 recau en 5 projectes de prevenció de violències de gènere i masclistes liderats per 6 entitats i dirigits a alumnat, a grups de dones i a la població en general.

Un any més, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya va convocar un concurs públic per a destinar l’1% dels seus ingressos a projectes de justícia global d’organitzacions i entitats externes. Aquest any, la dotació econòmica de la donació era de 5.095,25€, corresponent a l’1% dels ingressos propis de MEG del curs 2018-2019, i destinada a projectes de prevenció de les violències de gènere i masclistes.

En el marc d’aquesta convocatòria, MEG ha rebut un total de 13 projectes i el jurat ha resolt repartir l'1% entre els següents:
 • Projecte “Retrobar-nos en les cures, ara i sempre” de l’Associació Col·lectiva Matriu i l’Associació VilaDones de Sant Antoni de Vilamajor, que té per objectiu la tutorització de dones del poble, en especial de dones migrades amb càrregues de cures i en situació de vulnerabilitat econòmica, així com la realització de trobades grupals per a les cures col·lectives.
  Import: 2.500€
   
 • Projecte “Educant en la igualtat: projecte d’educació sexual i prevenció de conductes transfòbiques” de l’Associació La Malva Acció Feminista de Calafell, que consisteix en una jornada sobre sexualitat femenina i un taller sobre transsexualitat.
  Import: 240€
   
 • Projecte “Llibres i Rebels. Aprenentatge i servei en clau de gènere” de l’associació Joves per la Igualtat i la Solidaritat de l’Hospitalet de Llobregat, que consisteix en un taller per a joves de 4t d’ESO, de 10 hores de formació en gènere i 10h de servei d’aquests joves fent una campanya de prevenció per a altres joves.
  Import: 785€
   
 • Projecte “Les joves construïm feminismes. Creació i consolidació d’assemblees feministes no mixtes en espais d’educació formal i no formal” de l’Associació Enruta’t, que pretén promoure la creació i dinamització de 3 grups feministes no mixtes amb joves d'entre 15 i 17 anys de 3 centres d’educació formal o agrupaments de la ciutat de Barcelona.
  Import: 785€
   
 • Projecte “Escape Room per la prevenció de violències sexuals amb perspectiva de gènere” de la cooperativa Cúrcuma que té per objectiu treballar en la prevenció de les violències sexuals a partir de dues històries que es presentaran a través de la metodologia “escape room” a alumnes d’entre 3r d’ESO i 2n de Batxillerat.
  Import: 785€


Comparteix