Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.05.2020

17M Dia internacional contra l'homofobia, la transfobia i la bifobia

Avui 17M, dia internacional per a la lluita contra l'homofòbia, la transfòbia i la bifobia recordem que persones del col·lectiu LGTB+, especialment les més joves, poden estar vivint actualment un doble confinament, per trobar-se en contextos on es veuen obligades a amagar qui són.

La situació en què vivim actualment ha tingut un gran impacte en les nostres vides i ha generat molts canvis, com la necessitat de quedar-nos a casa per responsabilitat col·lectiva. En el cas de les persones del col·lectiu LGTB+, i especialment les més joves, això es pot traduir en un doble confinament, perquè es poden trobar en un context on es veuen obligades a amagar qui són.

Ens cal no oblidar que ja abans de l’aparició del COVID-19, les persones LGTB+ patien tota mena de discriminacions en els diversos àmbits de la seva vida. Després de tants dies de confinament, correm el risc d’idealitzar la “normalitat” prèvia a tot plegat. Considerem que com a societat encara tenim molt camí per recórrer en aquesta línia i que, com a escoltes i guies, forma part de la nostra tasca educar amb uns valors que permetin a qualsevol persona viure i expressar-se lliure de discriminacions. Per això diem que en aquest aspecte, no ens conformem en tornar a la “normalitat”, sinó que marquem l’objectiu molt més enllà.


Comparteix