Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

27.05.2020

L'AEiG Sant Pere guanya el Premi Estímul dels #PremisLleure2020

Les Truc de l'AEiG Sant Pere

L'Agrupament Escolta i Guia Sant Pere de Figueres ha guanyat pel seu projecte 'Malbaratament0' un dels tres premis Estímul que atorga la Fundació Carulla en el marc dels Premis d'Educació en el Lleure.

El projecte 'Malbaratament0' de les Truc l'AEiG Sant Pere de Figueres ha estat reconegut per la Fundació Carulla en el marc dels Premis d'Educació en el Lleure d'enguany. El premi, destinat a impulsar aquelles idees que desperten la solidaritat, la inclusió, el treball en equip, la connexió amb l’entorn, la sostenibilitat o la difusió cultural, està dotat de 2.000 € i l'acompanyament i mentoria per al projecte.

El projecte es marca l’objectiu de conscienciar i oferir eines per reduir el malbaratament alimentari al cau i al seu entorn més proper a través d'una sèrie d’activitats que, a través el joc, pretenen generar un espai de debat i reflexió dirigida als infants i joves de l’agrupament i compartida amb altres caus i agents de l’entorn. 'Malbaratament0' comptarà també amb accions de difusió, una guia pràctica de com reduir el malbaratament dels aliments en diferents sectors i un dinar popular – a base d’aliments descartats però perfectament comestibles – per donar a conèixer la problemàtica a la ciutat de Figueres.La Fundació reconeix el paper fonamental del lleure educatiu en la transformació social. Considera que gràcies a l’activitat de les entitats i al voluntariat, els infants i joves adquireixen valors fonamentals com la justícia, la igualtat, la cooperació i la cohesió social. I per aquest motiu va crear els Premis d’Educació en el Lleure, per impulsar projectes engrescadors en els quals les arts, la cultura i el joc són molt presents per connectar les persones en comunitat i amb l’entorn.

Els altres dos projectes guanyadors del Premi Estímul han estat:
  • Les ‘Jornades d’Habitatge’ de l’Agrupament Escolta Terra-Nova, del barri Clot-Camp de l’Arpa de Barcelona, per visibilitzar les problemàtiques que es viuen al barri, i al conjunt de la ciutat, a l’hora d’exercir el dret a l’habitatge. El projecte debat sobre l’accés a l’habitatge digne des de 4 eixos: gènere, ètnia, món rural i alternatives al model tradicional d’accés a l’habitatge.
  • El projecte ‘(A)Terra’ de l’Esplai la Llar de Sagrada Família de Terrassa pretén conscienciar sobre el planeta Terra i com fer d’aquest món, un indret més sostenible per a tots i totes. A través del lideratge d’infants i joves en l’organització d’activitats sobre el medi ambient, excursions pel barri i projectes on s’implicaran famílies i amistats, se sensibilitzarà sobre sostenibilitat, fent-se ressò a tot el barri i en el seu entorn més proper.
Quant a la categoria de Premi Trajectòria, que guardona amb 4.000 € el recorregut d’una entitat de lleure educatiu, ja sigui per la seva tradició i història, com pel seu impacte transformador a la societat, ha recaigut en l’Associació Rotllana. Per la seva trajectòria compromesa amb el desenvolupament comunitari així com en projectes internacionals


Etiquetes

Comparteix