Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

09.06.2020

Recursos de MEG per a l'acompanyament dels i les caps en temps de Covid-19

Llibrets d'acompanyament a caps en temps de Covid-19

Durant aquests mesos de crisi sanitària i confinament, MEG ha creat tres llibrets de recursos per acompanyar els i les caps en la seva tasca de mantenir viu el cau i les activitats amb infants i joves. 

L'esclat de la crisi sanitària de la Covid-19 va sorprendre a tothom, però la resposta dels agrupaments va ser exemplar: de manera proactiva es van reinventar per seguir duent a terme la seva tasca des de la distància a través del #CAUaCASA. I és que l'activitat dels agrupaments i de l'entitat, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, no s'ha aturat en cap moment a cap dels nivells.

L'entitat s'ha bolcat en fer front a les afectacions que la crisi sanitària ha tingut sobre les seves activitats, acompanyant els i les caps dotant-los de recursos que poguessin facilitar la seva tasca. Aquestes són les eines que els han proporcionat:

 
1. Eines per acompanyar durant el confinament #CAUaCASA

Aquest primer llibret és un recopilatori de recursos que us poden guiar en les diferents fases de la planificació del #CAUaCASA, reflexionant sobre el perquè és
important mantenir el contacte amb infants, joves i famílies, què volem aconseguir i oferir amb l'activitat que proposem, quines eines podem fer servir, així com també reflexionant sobre l'àmbit de les cures, tan necessàries en situacions excepcionals com l'actual. 

Descarrega'l aquí.

  
2. Campaments i activitats escoltes per a un estiu de desconfinament. Què fem?

El segon llibret presenta eines per acompanyar el procés de reflexió i decisió sobre què fer aquest estiu amb els infants i joves davant els dubtes i neguits de cara a l’adaptació de les nostres activitats als criteris marcats per la Generalitat per al desenvolupament d’activitats de lleure aquest estiu excepcional.

​Descarrega'l aquí.

 
3. La retrobada i el retorn a l'activitat

El tercer proposa un recull de recull recursos pel desconfinament recomanacions sobre què fer el primer dia presencial al cau, quan ens trobem de nou tota la unitat. Així com especifica les mesures de seguretat a complir quan fem cau a partir d’ara, també si en volem continuar fent durant l’estiu.

Descarrega'l aquí.Comparteix