Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

14.09.2020

Condol per la mort de Manuel Subirà i Rocamora, membre del Senat de MEG

Manel Subirà i Rocamora

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya vol expressar el seu condol per la defunció de Manuel Subirà i Rocamora, qui va ser comissari internacional i membre del Senat de l'entitat.
 

Manel Subirà i Rocamora, farmacèutic de professió, va morir ahir.

Subirà va tenir un paper important en el món de l’escoltisme a Catalunya des de la seva incorporació l’any 1945. Al llarg de la seva llarga trajectòria de més de 70 anys vinculat a l’escoltisme Subirà va desenvolupar diferents càrrecs, un d’ells com a comissari internacional, fet que el va portar a assistir a les Jamboree d’Àustria (1951), Regne Unit (1957), Grècia (1963) i Noruega (1975).

Membre del Senat, un cop desvinculat activament del moviment, es va sumar també a la iniciativa del Grup d’Antics Escoltes i Guies l’any 1993. Va realitzar importants donatius de documents i peces simbòliques escoltes a MEG (on destaca una extensa col·lecció de segells, fotografies de diferents Jamboree i fulards) mitjançant la Fundació Josep Sans que han ajudat a ampliar l’arxiu històric que MEG conserva a la seva seu, a Can Cadena, sobre l’escoltisme català al segle XX per a fer-ne difusió i garantir-ne la seva conservació. L’arxiu resta a disposició de totes aquelles persones que el vulguin consultar.Més enllà de l’escoltisme, la voluntat de fer servei de Manel Subirà i Rocamora el va dur a comprometre’s i assumir responsabilitats en altres activitats de caràcter cívico-socials, com l’Escola Proa, Cavall Fort, la Gran Enciclopèdia Catalana, la Cooperativa de Farmacèutics, etc. Tal com ell mateix va explicar a l’entrevista feta pels Antics Escoltes i Guies l’any 2014.

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya li agraïm profundament la seva implicació i dedicació a l’entitat i a l’escoltisme i ens afegim al condol de família i amics.


Comparteix