Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

30.11.2020

MEG reivindica la seva tasca educativa com a espai essencial a l'#AgoMEG 2020

La 44a AGO ha estat la primera celebrada en format virtual
MEG

Més de 800 caps han participat en la 44a Assemblea General Ordinària, celebrada per primera vegada de forma virtual.

Aquest diumenge, més de 800 caps s’han aplegat en la 44a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Ha estat una AGO molt especial, ja que la situació actual ha obligat a realitzar aquesta trobada, principal espai de decisió dels i les caps, en format virtual.

La situació actual del país, encara patint els efectes de la segona onada de la COVID-19, ha afectat enormement la tasca dels i les caps durant el curs, però no ha impedit que l’activitat de l’entitat continués. L’inici del confinament aquest 2020 ha vist aflorar la creativitat i entrega de voluntaris i voluntàries, que, davant la impossibilitat de realitzar la seva activitat de forma presencial han plantejat alternatives per a no aturar el cau. En aquest sentit, l’entitat ha volgut remarcar la seva capacitat de reinvenció, adaptació i resiliència de MEG.

Aquest esforç no ha estat exempt de reivindicació. Després d’un estiu on els agrupaments van poder realitzar campaments de nou, el retorn de l’activitat presencial a l’inici del nou curs va quedar tallat per les noves mesures de restricció. En aquest sentit, des de l’entitat s’ha recordat que “hem sigut exemple de bones pràctiques a les activitats, no sent focus de contagi, i tenint les taxes d’afectació de la COVID19 molt per sota dels índexs de risc”, reclamant a les autoritats que mantinguin la realització de les activitats presencials amb les mesures de seguretat necessàries però sense les limitacions actuals, que encara impedeixen a molts infants i joves participar-hi.

En aquesta Assemblea General s’han plantejat les línies per a aquest nou curs. Entre altres, s’ha aprovat un nou pressupost, que ha adaptat les xifres a la situació d’incertesa del moment, augmentant les partides destinades als ajuts a famílies. També s’ha aprovat el nou programa de curs 2020-2021, que marca els objectius a treballar aquest any i pretenen seguir amb el procés de treball i debat intern encarat a revisar i actualitzar l'entitat a tots els nivells.

Paral·lelament, també hi ha hagut relleu a la Taula Executiva, que ha escollit a David Gómez com a nou comissari general, Marta Raventós com a secretària general i Laura Benseny com a coordinadora general de relacions, càrrecs que es sumen a l’equip que també integra Joel Burch com a administrador i secretari general i Robert Baró com a consiliari general. l'AGO també ha servit per a acomiadar la La Laura Panicot, fins ara comissària general, i a la Montse Puig, fins ara coordinadora general de relacions.

L’assemblea ha comptat amb la participació de la Directora General de Joventut, la Sra. Laia Girós, que ha destacat la defensa del lleure educatiu de base associativa i la tasca realitzada per a “situar al lleure educatiu com un espai de seguretat”, qualificant l’activitat com a “imprescindible per al desenvolupament dels infants i joves del nostre país”. També ha agraït als i les caps la tasca d’adaptació i l’esforç.Comparteix