Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

11.12.2020

Celebrem el dia mundial de les muntanyes!

Dia mundial de les muntanyes
Cau de Valls

l'Ambit de natura us convida a celebrar el dia mundial de les muntanyes compartint les vostres experiències a les xarxes

Avui dia 11 de desembre celebrem el dia mundial de les muntanyes. Per als escoltes i guies, són un entorn especial, que cada persona viu i sent d'una manera diferent. Un lloc on fer senderisme, on anar de campaments i on descobrir aquella sensació indescriptible d'autosuperació en arribar al cim.

 

També són llocs espirituals, llocs amb història, on trobar pobles amb tradicions úniques i amb dialectes propis. Ho són la Vall de Cardós, l'Alta Garrotxa, la Serra del Montsant, el petit poble d'Ossera o la Festa de les Falles de Taüll entre molts d'altres. Totes zones diverses i úniques, cadascuna amb la seva pròpia història i amb reptes comuns de futur que com a societat cal que afrontem.

 

Des de Minyons Escoltes i Guies volem reivindicar aquest dia també com una crida al seu respecte. No oblidem que són espais on hi viu gent i on tenen lloc activitats econòmiques molt importants pel manteniment del paisatge i la biodiversitat. Són aspectes que sovint oblidem, i que cal seguir treballant per escoltar la veu de la gent d'aquests territoris. Per això, durant aquest cap de setmana us animem a compartir amb nosaltres les vostres muntanyes preferides o les que més us han marcat etiquetant-nos a Instagram!

 

Us desitgem un bon dia de les muntanyes, visquem-les, sentim-les, respectem-les!Comparteix