Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

26.01.2021

Consulta com afecten les restriccions actuals a les activitats

Informació sobre les restriccions per COVID
AEiG La Bestorre

Aquest és l’estat de les diferents activitats i espais durant les restriccions actuals

Vam començar el curs amb activitat presencial, adaptant els protocols a les necessitats del moment. Tot i això, a finals d’octubre el govern va aprovar una suspensió de 15 dies de les nostres activitats. Després de l’aturada les vàrem reprendre, adaptant-nos a la nova realitat de confinament comarcal/municipal. A principis de gener vam conèixer la notícia d’una nova suspensió després de les vacances de Nadal. Des d’aleshores, caus, assemblees i reunions s’han limitat a la virtualitat, tot mantenint el dia a dia i treballant pel benestar dels infants i joves.

 

Les mesures que afecten agrupaments i equips en vigor fins el 7 de febrer són les següents:

 
  • Cau: Les trobades presencials estan suspeses, de forma que no és possible fer cau al carrer ni als locals, havent de mantenir un format virtual.
 
  • Reunions i assemblees: Les reunions d’equips generals, demarcacions i sectors i consells en format presencial també es troben suspeses, de manera que cal emprar el format virtual.
 
  • Formacions: Es recomana que les formacions siguin semipresencials, prioritzant que siguin d'un sol dia i, només en casos excepcionals, per circumstàncies territorials específiques i en acord amb l'Escolta de Formació, puguin ser amb pernoctació.

Davant d’aquestes restriccions, seguim defensant la necessitat i rellevància de l’educació en el lleure. L’escoltisme i el guiatge són essencials per al desenvolupament emocional i personal d’infants i joves. 

 

Durant els mesos que hem desenvolupat activitat presencial no hem estat focus de contagi, respectant les mesures de prevenció i seguretat necessàries. Així doncs, seguim i seguirem treballant amb les administracions per a poder continuar la nostra tasca com a espai educatiu essencial, permetent que infants i joves puguin rebre una educació en el lleure de base associativa en les condicions que mereix. El cau també és salut, i entenem que les activitats en espais oberts haurien de tenir cabuda en el marc de les noves restriccions aprovades gener de 2021.

 

Per a saber més sobre les reivindicacions d’escoltes i guies, pots consultar el comunicat publicat per la FCEG el passat 8 de gener, coincidint amb l’inici de les restriccions actuals.Comparteix