Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

26.02.2021

#DescongelemElLleure, Mobilització conjunta de l’associacionisme educatiu


AEiG Cardenal LLuch

A continuació pots trobar el manifest redactat per les associacions d’educació en el lleure de Catalunya de cara a les concentracions de dissabte 27 de febrer.

Avui tots els esplais i agrupaments del país prenem les places i els carrers per reivindicar que l’educació en el lleure és segura i necessària i cal urgentment retornar a la presencialitat a totes les edats i que no ens tornin a suspendre la nostra activitat.

 

El passat 29 d’octubre, ara farà quasi 5 mesos, vam viure amb ràbia i impotència la suspensió de les nostres activitats. Aquesta mesura la vam viure amb incertesa ja que des de l’estiu s’havia demostrat que la nostra activitat havia estat molt segura i, encara més important, essencial i necessària per infants, adolescents i joves. Després d’un confinament molt dur per a aquest col·lectius, vam organitzar-nos per fer un estiu on acompanyar-los emocionalment i garantir els seu dret a l’educació. A més, la suspensió de la nostra activitat a l’octubre també era un missatge clar del govern: no érem un agent educatiu clau, sinó que la nostra educació era de segona o bé no era educació.

 

Però convençudes de qui som i del que fem, aquests mesos els agrupaments i esplais del territori hem posat fil a l’agulla per seguir fent activitat en format virtual i continuar amb l’acompanyament emocional dels infants i joves en un context tan complicat i angoixant com pot ser una pandèmia.

 

I tot això ho hem fet i ho seguirem fet des del voluntariat i des del nostre compromís per transformar des de l’educació la societat on vivim. Les joves que formem part d’agrupaments i esplais hem encadenat vàries crisis econòmiques i avui estem instal·lades en un escenari d’increment de la precarietat laboral i amb un present i futur ple d’incerteses vitals. Tot i així, seguim organitzades per generar espais d’educació crítica, creixement compartit i cohesió social. 

 

Però si volem una societat orgullosa dels agrupaments i esplais del país, cal cuidar les entitats i els projectes educatius de l’associacionisme educatiu.  Avui dia, moltes entitats s’han plantejat tancar l’entitat degut a les dificultats de seguir trobant-nos, de la falta de relleu i les enormes dificultats per seguir mantenint l’activitat a l’esfera virtual. 

 

Per això, cal que aquest govern que es formarà les properes setmanes aposti per un model de societat que posi les persones al centre, en especial infants i joves, vetllant per la seva salut emocional i mental, que és imprescindible per la vida i s’ha de prioritzar per davant d’activitats que suposen beneficis econòmics. És necessari que es valori l'educació en el lleure i es tingui en compte la salut emocional i psicològica dels infants i adolescents a l’hora de prendre mesures que els afecten directament.  

 

Per això, avui demanem que el govern descongeli el lleure per a totes les edats i tiri endavant mesures que ens permetin seguir realitzant la nostra activitat de forma presencial els propers mesos.

 

Si a l’estiu vam ser segures, avui encara ho som! Descongelem el lleure!


 


A continuació podràs trobar un document pdf amb diverses propostes de cartells imprimibles per a les concentracions.
 Documents

Comparteix