Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

15.03.2021

Recuperem el cau presencial a totes les branques, però es manté la prohibició de pernoctació durant la Setmana Santa


AEiG Tsunami

Les activitats amb pernoctació, com els campaments de Setmana Santa, continuen prohibides

Avui entren en vigor les noves mesures de prevenció que incorporen nous canvis a l’activitat dels agrupaments. Per una banda, es constata el retorn a la presencialitat per a totes les branques. Per altra, es confirma la prohibició de les activitats amb pernoctació, que inclouen excursions de tot el cap de setmana i, especialment, els campaments de setmana santa.

Les actuals mesures que afecten agrupaments i equips són les següents:
 

Cau

Les trobades presencials estan permeses per a totes les branques amb les següents característiques:

  • Grups de 6 infants/joves + 1 cap per grup
  • Es poden realitzar activitats tant en espais interiors com exteriors (prioritzant sempre les activitats a l’exterior)
  • Mantenint sempre les mesures higièniques i de seguretat (mascaretes, gel, ventilació, distància, …)
  • Es poden realitzar sortides fora de la comarca sempre que no inclogui pernoctació i es respecti el toc de queda.
 
Reunions i assemblees

Les reunions de consells, equips de caps, demarcacions, sectors i generals estan permeses una vegada al mes, mantenint sempre la limitació de 6 persones i les mesures higièniques, prioritzant les trobades a l’exterior.

Els equips de formació poden realitzar una trobada prèvia abans de la formació, de manera que si tenen dues formacions en un mateix mes poden fer dues trobades prèvies.

Els Espais Generals continuen mantenint el format virtual.

 

Formacions

Es recomana que les formacions siguin virtuals o semipresencials, prioritzant que siguin d'un sol dia i, només en casos excepcionals, per circumstàncies territorials específiques i en acord amb l'Escola de Formació, puguin ser amb pernoctació.

 

Campaments

Per aquesta Setmana Santa no es permet la realització d’activitats amb pernoctació, impedint la realització de campaments. Podem seguir preparant activitats per a totes les branques sense pernoctació durant la Setmana Santa: sortides o excursions diàries sortint de la comarca (sense pernoctació), casals o caus, seguint la normativa recollida en aquest document.

 

Tot i haver recuperat l’activitat presencial per a totes les branques, haver de renunciar a una de les nostres activitats més rellevants, els campaments de Setmana Santa, ens sembla una mesura totalment insuficient i que no té en compte les necessitats d’infants i joves.

L’escoltisme i el guiatge són essencials per al desenvolupament emocional i personal d’infants i joves, i continuarem treballant en activitats que posen els infants i joves al centre.

Seguirem defensant en tots els espais la necessitat i rellevància del lleure educatiu de base associativa i la vivencialitat de la nostra activitat.Comparteix