Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

15.06.2021

Amb grups de convivència de 10 persones, com queden les nostres activitats?


AEiG Tsunami

A partir del dilluns 24 de maig els grups de convivència van passar a ser de fins a 10 persones. Desgranem com afecta aquesta mesura en les nostres activitats.

Les noves mesures per a la prevenció de contagis per Covid-19 establertes pel Procicat el dilluns 24 de maig permeten més flexibilitat a les nostres activitats. Fem un recopilatori de de les afectacions d’aquests canvis en l’activitat dels agrupaments i els equips. Llistem també les que es mantenen en vigor.
 
Cau

Les trobades presencials estan permeses per a totes les branques amb les següents característiques:
  • Grups de 10 infants/joves + cap per grup
  • Es poden dur a terme activitats tant en espais interiors com exteriors (prioritzant sempre les activitats a l’exterior)
  • Mantenint sempre les mesures higièniques i de seguretat (mascaretes, gel, ventilació, distància, etc.)
  • Es poden realitzar sortides amb pernoctació dins i fora de la comarca.
Reunions i assemblees

Es permeten les reunions de caps de més de 10 persones sempre amb les següents característiques:
  • Es poden dur a terme tant en espais interiors com exteriors (prioritzant sempre les activitats a l’exterior)
  • Mantenint sempre les mesures higièniques i de seguretat (mascaretes, gel, ventilació, distància, etc.)
  • Cal el permís de reunió laboral
  • Des de MEG recomanem combinar les trobades presencials amb les virtuals.
Es permet la pernoctació de caps i responsables associatius seguint els protocols de lleure establerts, és a dir, organitzats amb grups de convivència de 10 i garantint sempre les mesures higièniques i de seguretat. Si en el marc de la sortida s’efectuen reunions de caps, es podrà sobrepassar la limitació de 10 persones sempre que es demani el permís de reunió laboral.
 
Formacions

Ja es poden fer formacions reglades i no reglades (monogràfics) amb pernoctació d’una nit tant dins com fora de la comarca. Tanmateix, es recomana que les formacions siguin semipresencials i s’eviti la pernoctació quan la incidència del virus al territori sigui elevada.
 
Campaments

Els grups de convivència poden ser de fins a 10 infants + dirigent. Diferents grups de convivència poden participar d’un mateix campament sempre que respectin el protocol de lleure establert.

Quan les restriccions de Salut ho permetin, aquests grups de convivència seran de fins a 24 participants en casals i fins a 30 participants en campaments, sense comptar responsables. Tot i assolir l’escenari d’aquests màxims, es recomanarà seguir organitzant-se i treballant en petits grups.


Seguim recuperant poc a poc la nostra manera de fer, respectant totes les mesures encara vigents i reivindicant que el #LleureÉsSegur i necessari. Que l’escoltisme i el guiatge són essencials per al desenvolupament emocional i personal d’infants i joves, i que continuarem treballant en activitats que posen els infants i joves al centre.

Seguirem defensant en tots els espais la necessitat i rellevància del lleure educatiu de base associativa i la vivencialitat de la nostra activitat.
 


Comparteix