Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

11.09.2021

Construïm un país en clau escolta: llengua, cultura i educació!

Aquest és el comunicat de les entitats escoltes catalanes, agrupades en la Federació d'Escoltisme i Guiatge de Catalunya, amb motiu de l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.

Com a escoltes i guies compromeses amb el nostre entorn, avui, Diada Nacional de Catalunya, seguim amb la voluntat de reivindicar la nostra cultura, llengua i els drets que ens pertanyen com a poble. 

Avui i cada dia seguim reivindicant un país on tothom hi tingui lloc, vingui d’on vingui i on la cohesió social sigui un dels pilars vertebradors de la nostra societat. Alhora, seguim entenent la llengua catalana com un element cabdal per a la construcció d’un país inclusiu i democràtic. Conscients del retrocés  que està patint sobretot entre el col·lectiu de joves, l’escoltisme i el guiatge català seguirem compromeses amb la llengua del nostre país i en farem pedagogia amb infants i joves. 

A més, seguim treballant per un poble viu amb les tradicions i la cultura popular  des dels agrupaments, seguirem treballant per un associacionisme de base voluntària actiu per tirar endavant tot el bagatge rebut de les generacions que ens precedeixen. 

Conscients del moment crític que viu el país en termes socials, sanitaris i econòmics, des de l’escoltisme continuarem apostant per una educació transformadora compromesa amb la defensa de drets i en la cerca del bé comú. Tenim clar que ara i sempre  serem amb les lluites compartides per la construcció d’un país democràtic i ple de justícia social.

I un any més, ens trobem a l’11 de setembre amb la repressió encara patida persones que s’han implicat en la defensa del dret a l’autodeterminació de Catalunya així com la llibertat d’expressió. Tal com hem repetit sempre, el diàleg i la no-violència són els camins a seguir per a tota societat que es vol diversa i inclusiva. Seguirem doncs, defensant aquesta aposta tot fent xarxa amb la societat civil del país.  

Convidem a tot l’escoltisme i guiatge a viure plenament la Diada Nacional de Catalunya i al conjunt de catalanes i catalanes, a gaudir-la activament!
 


Comparteix