Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

22.11.2021

MEG reivindica el lleure segur a la 45a #agoMEG

AGO, #agoMEG

AGO 2021

Prop de 800 caps i responsables associatius han participat de forma presencial en la 45a AGO de MEG per reivindicar l’essencialitat de la seva tasca i per reafirmar que el lleure educatiu és necessari i segur. 
 

​Consulta aquí el recull de fotos de l'AGO 2021.

Celebrada el 21 de novembre a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, ha estat la primera trobada multitudinària presencial que ha celebrat l’entitat des de l’inici de la pandèmia. La jornada ha transcorregut amb normalitat, seguint les mesures de prevenció i seguretat contra la Covid-19. 

L’Assemblea d’enguany ve precedida d’un curs marcat pels protocols sanitaris en què, gràcies a la tasca i dedicació dels milers de caps voluntaris, ha pogut recuperar la seva essència vivencial. “Aquest any serà un any important per tots nosaltres, pel conjunt de l’entitat”, assegura la Taula Executiva, i afegeix que “caldrà tornar la normalitat als agrupaments, fent la bona feina que estem acostumats”.

Dona un cop d'ull al vídeo que ha donat el tret de sortida a l'Assemblea:
Responent a les necessitats que s’han fet patents arran de la crisi del coronavirus, entre les quals destaquen la cura de la salut mental dels joves, l’entitat ha aprofitat la celebració de l’Assemblea per presentar el projecte CapSa. Amb el lema “cuidem-nos per cuidar”, aquesta iniciativa té per objectiu la prevenció dels problemes de salut mental entre els joves, prenent l’educació i l’acompanyament emocional com el principal factor protector davant de les situacions de risc emocional que pateixen els joves. El programa es desenvoluparà al llarg del curs a través espais de treball, eines i recursos per als caps i els responsables associatius de l’entitat. 

L’entitat ha presentat un dels seus projectes més ambiciosos: la renovació del model d’entitat. Aquest curs s’iniciarà un treball d’actualització de MEG que anirà des del sistema d’organització i la relació entre els seus membres, fins al replantejament dels diferents espais de comunicació i decisió de què disposa actualment. 

Durant el plenari, l’Assemblea ha reivindicat el reconeixement de l’educació en el lleure com un servei essencial per part de les administracions. De la mateixa manera, ha posat sobre la taula, un cop més, la problemàtica que afecta diversos agrupaments arreu del territori: la dificultat de poder disposar de locals en condicions on desenvolupar la seva tasca educativa. La Taula Executiva ha fet una crida a seguir fent la feina ben feta. “Esperem comptar amb els ajuntaments i el govern de la Generalitat per fer-ho plegats, amb una participació directa i conjunta”, ha recalcat.

Els participants a l’AGO han ratificat les candidatures de dos nous membres a la Taula Executiva de l’entitat. D’aquesta manera, la barcelonina Maria Vilàs s’incorpora com a nova comissària general, i el tarragoní Marc Garcia com a nou administrador general de MEG. Aquestes dues noves incorporacions s’uneixen a la resta de càrrecs vigents: David Gómez, comissari general; Marta Reventós, secretària general; Laura Benseny, coordinadora de relacions; i Robert Baró, consiliari general.

En l'acte públic ha intervingut l’exconseller d’Afer Exteriors, Raül Romeva, antic membre de MEG i de l’Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya (ANPEC). Romeva, que ha assistit en condició de convidat especial, ha volgut posar en valor la tasca educativa que duen a terme els caps durant tot l’any. “Quan es parla d’escoltisme, sovint qui desconeix el moviment, creu que va d'anar els dissabtes al cau a passar l’estona, però això va d’educar, de construir consciències individuals i col·lectives”, ha afirmat Romeva. També ha volgut fer una menció especial a la importància de l’ús i la promoció del català, la qual ha definit com “una llengua d’acollida i integració”. “Cal que ens reivindiquem com a societat i com a comunitat lingüística”, ha afegit. 

Escolta la cançó de l'AGO 2021, composada i produïda per l'AEiG Sant Narcís (Demarcació de Girona):


 


Comparteix