Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

21.12.2021

Celebrada la 22a edició de Llum de la Pau a Catalunya

Acte de rebuda de la Llum de la Pau 2021

La 22a edició de l’acte de la rebuda de Llum de la Pau de Betlem a Catalunya es va celebrar en dos actes, a Badalona i a la Basílica de la Sagrada Família, el passat diumenge 19 de desembre.

L’acte, organitzat per l’AE Jaume Ortiz i amb el suport de la Comissió de la Llum de la Pau - formada per l’Àmbit d’Espiritualitat de MEG, Joves La Salle i Maristes -, va acollir unes 250 persones d’arreu del territori al municipi de Badalona, sota el lema “Llum Km0. Apropa la Pau”.

El matí de diumenge, abans de que la flama arribés al seu destí, MEG també va participar en la celebració internacional de rebuda de la Llum de la Pau a la Basílica de la Sagrada Família. Hi van assistir membre de l'AE Jaume Ortíz, de la Demarcació Barcelonès i del Sector Tres i Nord.

 

El cap de setmana anterior, un petit grup de membres de l’agrupament va viatjar fins a Frontignan (França) per recollir la Llum als Scouts et Guides de França, que l’havien baixat de Viena i feien el seu acte oficial de rebuda diumenge, 12 de desembre, a la tarda.

A Badalona, l’acte va començar a les 17h i va arrencar amb el vídeo de “Què és la Llum de la Pau?”, seguit de la lectura del manifest per part de membres de l’AE Jaume Ortiz i de la col·laboració especial de Conreu Sereny, una cooperativa local. L’Agrupament va compartir imatges de la recollida de la Llum a França i les diferents branques van expressar els seus desitjos de Pau. També hi va haver els parlaments de Maristes i dels Comissaris Generals de MEG. Per últim, la branca de Truc va fer un petit concert.

Un any més es va comptar amb una intèrpret en Llengua de Signes Catalana que va permetre fer l’acte més inclusiu i convidar, així, a la comunitat sorda de Badalona.

Des de Badalona, la Llum se seguirà escampant arreu del món, simbolitzant la pau que esperem que arribi a tots els racons del nostre planeta.
 


Comparteix