Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

12.01.2022

Desitjos i propòsits per a l'any 2022


AEiG La Claca

És tradició que a principis d’any la gent faci els propòsits per a l’any i, en mig de la pandèmia que vivim, creiem necessari també fer els nostres com a escoltes i guies.

Esperem que aquest any sigui un any on es posin al centre les polítiques per a infants i joves. Estem cansats que se’ns tanqui la nostra activitat a la mínima de canvi, sense poder fer caus els caps de setmana, excursions i campaments. Veiem la necessitat que el lleure educatiu es reconegui com a activitat essencial, ja que els infants i joves del país necessiten sortir i gaudir de les activitats.

Esperem que aquest any també sigui per cuidar-nos. Des del punt de vista més físic, esperem que la societat catalana tingui una bona salut i que la pandèmia cessi. Per l’altra, desitgem poder centrar-nos en el nostre benestar mental i emocional. La pandèmia ens ha deixat tocats i ara, més que mai, calen polítiques fortes per al benestar de la infància i la joventut. Cal que ens ho creguem tots. Hem de ser conscients que sense una estabilitat emocional no podrem tirar endavant i la pandèmia ha sigut la gota que ha fet vessar el got. Precarietat juvenil, emancipació, estudis, despoblament de les zones rurals, tots són elements que han ajudat a agreujar el nostre malestar mental i psíquic. N’hem de ser conscients per treballar en noves formes de dur a terme la nostra joventut i fer-ho de la millor manera.

Aquest benestar també passa perquè els i les caps puguin dedicar de manera voluntària el seu temps i il·lusió a la tasca educativa que els correspon i no hagin de desgastar-se, any rere any, per aconseguir uns locals dignes. Esperem que aquest any els agrupaments d’arreu del territori disposin d’espais adequats per poder desenvolupar la seva activitat pedagògica. 

Com a escoltes i guies ens sentim la natura com a part imprescindible per la nostra tasca. Hem vist com aquest estiu se’ns cremava part del país i, agreujat per la burocratització de les activitats, s'ha complicat la nostra tasca. Desitgem per aquest 2022 que puguem dur a terme campaments, caus i sortides a la natura

Podríem fer una llarga llista de propòsits, però sabem que, al final, com més llarga és la llista, menys es compleix. Seguim reclamant ser escoltats i reconeguts per les institucions i administracions. Com sempre, nosaltres seguirem sempre a punt per construir plegats una societat més resilient, justa i sostenible.

Molt bon any!
 


Comparteix