Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

21.09.2021

Com afecten aquest curs les mesures Covid-19 a les nostres activitats?


AEiG MontsantCim

Ara que tenim a tocar el nou curs, actualitzem el llistat d’afectacions de les mesures contra la Covid en les nostres activitats. Us recordem que sempre podeu consultar les darreres actualitzacions d’aquestes mesures del PROCICAT al nostre apartat web ACTUALITAT PROTOCOL COVID.  

Cau

Les trobades presencials estan permeses per a totes les branques amb les següents característiques:
  • Grups de convivència: sense límits de participants, sempre que ho permeti l’espai d’activitats disponible segons la ràtio establerta de m2 per participant (actualment de 2,5 m2) sense comptabilitzar-hi les persones dirigents.
  • Espais: es poden dur a terme activitats tant en espais interiors com exteriors (prioritzant sempre les activitats a l’exterior)
  • Mantenint sempre les mesures higièniques i de seguretat (mascaretes en el cas d’interiors, o en espais exteriors si no es respecta l’1,5m de distància entre persones de diferents grups de convivència, gel, ventilació, distància, etc.)
 
Sortides amb pernoctació

Les sortides amb pernoctació estan permeses per a totes les branques amb les següents característiques:
  • Grups de convivència: poden ser de fins a 30 participants (sense comptar els i les responsables).
  • Tendes: cal dormir amb la separació recomanada, 1,5 metres, entre el cap de cada infant o jove, si cal capiculats.
  • Àpats: es cuinarà en grups de cuina formats per persones d’un mateix grup de convivència, sempre les mateixes, amb la mascareta posada i respectant la distància mínima de seguretat. Es necessita un fogonet petit i utensilis de cuina per a cadascun dels grups de cuina, elements que no es podran compartir amb altres grups, i cadascú menjarà amb el seu plat, got i coberts.
 
Reunions i assemblees

Reunions de caps sense limitació sempre amb les següents característiques:
  • Espais: es poden dur tant en espais interiors com exteriors (prioritzant sempre les activitats a l’exterior)
  • Mantenint sempre les mesures higièniques i de seguretat (mascaretes en el cas d’interiors, o en espais exteriors si no es respecta l’1,5m de distància entre persones de diferents grups de convivència, gel, ventilació, distància, etc.)
Es permet la pernoctació de caps i responsables associatius sense limitació, seguint els mateixos protocols de lleure establerts. 
 
Les reunions de famílies estan permeses, tot i que s’han de fer preferentment a l’exterior.

Les famílies podran assistir al Pas de Branca, sense pernoctació i amb distància i mascareta, preferentment a l’exterior. Sense participar de les activitats de l'agrupament.
 
 
Encarem el nou curs reivindicant altra vegada la nostra manera de fer, tot respectant les mesures encara vigents i demostrant que el #LleureÉsSegur i necessari.
 


Comparteix