Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.10.2017

​El projecte [REC]FUGIADES busca participants

Pioners i Caravel·les, Trucs i Caps, voleu participar en un projecte que treballa sobre migracions i refugi a través de peces audiovisuals? Aquesta és la vostra oportunitat. Justícia i pau i La Bretxa duen a terme el projecte [REC]FUGIADES.

[REC]FUGIADES és un projecte de Justícia i Pau i La Bretxa que pretén posar en contacte a persones refugiades amb joves a través de diversos tallers i de la gravació d’un curtmetratge, amb l’objectiu de formar i sensibilitzar aquest joves en matèria de migracions i refugi a través de competències periodístiques bàsiques relacionades amb la producció de peces audiovisuals. És un projecte que permet fomentar el creixement d’aquestes persones com a ciutadans i ciutadanes actius i compromesos socialment.

El projecte contempla la participació de joves d’entre els 15 i els 20 anys, aproximadament.

La formació està dividida en 3 mòduls:
  • Mòdul 1. Formació en matèria de migracions (historia, situació actual, causes), refugi, vulneracions dels drets de persones migrants i refugiades (especialment entre les dones), interculturalitat.
  • Mòdul 2. Fase d’investigació, disseny del guió i proposta audiovisual, maneig d’equips audiovisuals, tractament sonor, construcció i execució d’entrevistes audiovisuals, plans de rodatge, dissenys de producció, edició, entre d’altres.
  • Mòdul 3. Gravació de les peces audiovisuals. 

En total es realitzaran 24 hores de formació, dividides com segueix:
  • La formació del mòdul 1 i 2 es realitzarà durant quatre dissabtes al matí, 13 i 20 de gener, 3 i 10 de febrer de 9.30 a 13.30 a Barcelona (lloc per concretar). Aquestes sessions seran participatives i dinàmiques.
  • El mòdul 3, corresponent a les gravacions, es realitzarà per subgrups de 10-15 alumnes cadascun, en horaris a concertar segons la disponibilitat de les persones refugiades i els estudiants. Tindrà una durada de 6-8 hores repartides en dues jornades.

El resultat del projecte seran els 5 curtmetratges que seran presentats conjuntament en el mes de maig. Per fer-ho s’organitzarà un acte on estaran convidats els participants, familiars, amics, i estarà obert a tothom que desitgi assistir-hi.

La participació al projecte per part d’un/a jove requereix el compromís de poder comptar amb un professor de referència al seu centre d’estudis.
Ateses les característiques del projecte, és necessari el compromís d’assistència ferm per part de la persona participant.

La participació en el projecte és gratuïta i es cobriran les despeses de desplaçaments dels participants. 


Per a inscrivir-vos, ompliu aquest formulari.

Per a més informació, escriviu a projectes@justiciaipau.org o truqueu al 93 317 61 77. 


Comparteix