Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

21.06.2021

Grups de convivència de fins a 30 participants als campaments


AEiG Cal Met

A partir d’avui, 21 de juny, ja no hi ha una limitació especial en el nombre de membres dels grups que fan activitats d'educació en el lleure en general. En el cas concret dels campaments, però, els grups de convivència passen a poder ser de fins a 30 participants, i per als casals, fins a 24.

Les noves mesures per a la prevenció de contagis per Covid-19 establertes pel Procicat el dilluns 21 de juny permeten dur a terme activitats de lleure genèriques sense un límit de participants, respectant la ràtio establerta de m2 per participant (actualment de 2,5m2). Revisem les afectacions d’aquests canvis en l’activitat dels agrupaments i els equips. Llistem també les que es mantenen en vigor.
 
Campaments
 
En el cas concret dels campaments sí que existeix una limitació en els grups de convivència: poden ser de fins a 30 participants (sense comptar els i les responsables), tal com s’estipula al protocol de lleure establert.
 
Diferents grups de convivència poden participar d’un mateix campament sempre que respectin el mateix protocol de lleure mencionat.
 
Tot i així recomanem treballar en petits grups, ja que és un dels trets qualitatius del nostre mètode.
 
Les ràtios de participants - dirigents són, com sempre, les que estableix el Decret 267/2016.
 
Recordeu que tota la informació relativa als campaments la trobareu a l’espai web:En el cas dels casals, la limitació en els grups de convivència és de fins a 24 participants (sense comptar els i les responsables).
 
Cau

Les trobades presencials estan permeses per a totes les branques amb les següents característiques:
  • Sense límits de participants, sempre que ho permeti l’espai d’activitats disponible segons la ràtio establerta de m2 per participant (actualment de 2,5 m2) sense comptabilitzar-hi les persones dirigents.
  • Es poden dur a terme activitats tant en espais interiors com exteriors (prioritzant sempre les activitats a l’exterior)
  • Mantenint sempre les mesures higièniques i de seguretat (mascaretes, gel, ventilació, distància, etc.)
  • Es poden realitzar sortides amb pernoctació dins i fora de la comarca.
Reunions i assemblees

Es permeten les reunions de caps sense límits de participants sempre amb les següents característiques:
  • Sempre que ho permeti l’espai d’activitats disponible segons la ràtio establerta de m2 per participant (actualment de 2,5 m2).
  • Es poden dur a terme tant en espais interiors com exteriors (prioritzant sempre les activitats a l’exterior)
  • Mantenint sempre les mesures higièniques i de seguretat (mascaretes, gel, ventilació, distància, etc.)
  • Des de MEG recomanem combinar les trobades presencials amb les virtuals.
Es permet la pernoctació de caps i responsables associatius seguint els mateixos protocols de lleure establerts.
de lleure establerts.
 
Formacions

Ja es poden fer formacions reglades i no reglades (monogràfics) amb pernoctació d’una nit tant dins com fora de la comarca. Tanmateix, es recomana que les formacions siguin semipresencials i s’eviti la pernoctació quan la incidència del virus al territori sigui elevada.

 
Recuperem poc a poc la nostra manera de fer, respectant totes les mesures encara vigents i reivindicant que el #LleureÉsSegur i necessari. Que l’escoltisme i el guiatge són essencials per al desenvolupament emocional i personal d’infants i joves, i que continuarem treballant en activitats que posen els infants i joves al centre.

Seguirem defensant en tots els espais la necessitat i rellevància del lleure educatiu de base associativa i la vivencialitat de la nostra activitat.

 


Etiquetes

Comparteix