Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

04.02.2021

Les restriccions actuals es prorroguen fins el 22 de febrer

Restriccions COVID
AEiG Bisbe Borràs

Aquest és l’estat de les diferents activitats i espais durant les restriccions actuals

Des del passat 8 de gener, les restriccions aplicades en el marc de la COVID-19 han mantingut suspeses les activitats presencials dels agrupaments i equips. Des d’aleshores, caus, assemblees i reunions s’han limitat a la no-presencialitat, tot mantenint el dia a dia i treballant pel benestar dels infants i joves. La darrera actualització d’aquestes mesures, que s’han anat prorrogant durant les darreres setmanes, manté aquesta suspensió.

 

Lamentem profundament que el lleure no hagi gaudit de l’obertura que necessita. No entenem perquè mentre es permet la realització d’activitats esportives o es relaxen les mesures aplicades a la restauració, no es té en compte el lleure educatiu de base associativa.

Des de MEG seguirem treballant per fer servei a infants i joves des d’un lleure segur i necessari, imprescindible per la seva salut, emocional i física i demanem que l’administració pública tingui en compte les necessitats dels infants i joves. 

 

Les actuals mesures que afecten agrupaments i equips, en vigor fins el 22 de febrer són les següents:

  • Cau: Les trobades presencials estan suspeses, de forma que no és possible fer cau al carrer ni als locals, havent de mantenir un format virtual.
  • Reunions i assemblees: Les reunions d’equips generals, demarcacions i sectors i consells en format presencial també es troben suspeses, de manera que cal emprar el format virtual.
  • Formacions: Es recomana que les formacions siguin virtuals o semipresencials, prioritzant que siguin d'un sol dia i, només en casos excepcionals, per circumstàncies territorials específiques i en acord amb l'Escola de Formació, puguin ser amb pernoctació.
 

Davant d’aquestes restriccions, seguim defensant la necessitat i rellevància de l’educació en el lleure. L’escoltisme i el guiatge són essencials per al desenvolupament emocional i personal d’infants i joves.

 

Durant els mesos que hem desenvolupat activitat presencial, respectant les mesures de prevenció i seguretat necessàries, no hem estat focus de contagi. El cau és educació i salut, i entenem que les activitats en espais oberts haurien de tenir cabuda en el marc de les restriccions igual que altres activitats permeses. 

 

Per a saber més sobre les reivindicacions d’escoltes i guies, pots consultar el comunicat publicat per la FCEG el passat 8 de gener.Comparteix