Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Uri Nicolau Comissari del Sector IV i formador de FORMIGA 2
28.10.2013

Una crònica del Congrés de Formació

Uri Nicolau.
MEG


Arribar al COFO suposa ja d’entrada una bona dosi de responsabilitat… Caram, són tots formadors, aquests! I quants n’hi ha! Això es posa seriós! Però bé, comences a fer feina i veus que no n’hi ha per tant. De feina sí per això, tota la que vulguis i més.

I què millor per començar que un bon eix! Vaixells focaires de la Royal Moodle solcant l’immens mar, mentre alguns grumets extrocaires albiren nous horitzons des del far del sud. Total, que entrem en matèria. En tenim ganes i ho volem tot, així que haurem de destriar bé els continguts, jugar a moure hores que sobren o falten en alguns temes i deixar que traspuï la nostra expertesa sobre el perfil del director, la gestió d'equips o el lideratge… Fins i tot hem aprofitat per conèixer-nos, una grata experiència donat que haurem de treballar com un de sol a partir d’ara! A la tarda hem pogut descobrir i tocar la gent dels àmbits, són reals i estan per servir-nos! Magnífic, ya te llamaremos

« Arribar al COFO suposa ja d’entrada una bona dosi de responsabilitat… Caram, són tots formadors, aquests! I quants n’hi ha! Això es posa seriós! »

Seguim amb una mica més de formació per nosaltres després dels 30 cafès reglamentaris, ara toca una miqueta parlar de com generar consensos i resoldre conflictes, tot utilizant el mètode Harvard per identificar bé el què serien interessos i posicions, cosa que si no està molt clara sempre es pot amanir com bonament es vulgui. Joc de nit tendre i reflexiu, gràcies! I poca a cosa a dir de la nit, vetllada de les nostres, amb guitarres, xerrameca i somriures, “torna-la a tocar, Sam”. 

Diumenge seguim non-stop: els més novatillos anem cap al SIFO (arribes a un punt que comences a sospitar de qualsevol sigla que vegis, però això és un altre tema), a discutir sobre disseny i model de l’Escola de Formació, quelcom que resulta bastant productiu per confrontar visions; després preparem algun taller entre totes les de cada formació. Els superexperts mentrestant es dediquen a donar-li coherència al pas d’un formand per la nostra Escola, prenent com a base la feina escrita que haurà de fer (allò que ens agrada tant com són memòries i treballs…).

I ens acomiadem, tot desitjant-nos molta sort, que la necessitarem, i agraint moltíssim la feina de l'Àmbit de Mètode i Formació i la Taula Pedagògica per organitzar aquest magnífic Congrés.


Comparteix