Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Dani Palau i Anna Ramos Membres de la comissió organitzadora del Congrés de Formació
03.11.2013

Formadors i formadores, partícips d'un projecte comú

formació, dani palau, anna ramos, cofo, escola de formació

Anna Ramos i Dani Palau, membres de la comissió organitzadora del Congrés de Formació
MEG


El Congrés de Formació (COFO) de la nostra Escola de Formació ha arribat aquest octubre a la seva 8a. edició.
 
En aquesta ocasió un total de 79 formadors i formadores han assistit a la jornada que s’ha dut a terme a Banyeres del Penedès (Baix Penedès). Durant un parell de dies s’han realitzat diversos tallers, espais de treball i formacions, tots ells relacionats amb les nostres formacions.
 
El plat principal del cap de setmana han estat els nous cursos. Aquest octubre han entrat en vigor i per tant hem destinat molts esforços a acabar de resoldre dubtes i prendre decisions importants com quin ha de ser el bon funcionament de la plataforma virtual (Moodle) o quin haurà de ser el format de la memòria i el treball que caldrà presentar per poder tramitar les titulacions de monitor/a i de director/a de lleure. D’altra banda, una de les novetats d’enguany ha estat el Cafè amb els àmbits; una trobada informal que ha permès fer evident quina és la feina que fan i alhora descobrir quin vincle pot existir entre els àmbits i les diferents formacions. Pel que fa a la càpsula formativa, en aquesta ocasió, en Manel Güell ens ha exposat la seva proposta per arribar a un consens entre adults, i els formadors de primer any han pogut assistir a la Sessió Inicial de Formació (SIFO).

« És una trobada que ens fa sentir partícips d’un projecte comú, d’un projecte d’Escola que volem que sigui igual de potent i enriquidor a qualsevol racó del nostre territori »

 
Des de l’any passat s’ha intentat donar un altre aire al Congrés i és per això que des de la Taula Pedagògica (TAPE) general fa mesos que s’hi treballa. Ara que la jornada ha finalitzat, hem de dir que n’estem molt contents. És una trobada que ens fa sentir partícips d’un projecte comú, d’un projecte d’Escola que volem que sigui igual de potent i enriquidor a qualsevol racó del nostre territori i és per això que tots els formadors, tant a nivell de demarcació com a nivell general, són una peça clau en aquest engranatge.
 
Les revisions que fins a dia d’avui hem rebut són molt positives, encoratjant-nos així a continuar en aquesta línia i apostant per aquests espais de trobada, de participació i de construcció tant potents.

Esperem que el COFO del proper curs sigui encara millor que el d’enguany. Us hi esperem!


Comparteix