Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Eloi Colell Cap de l’AEiG Comte Jofre i Verge de Rocaprevera de Torelló
03.12.2013

Per què vull que l'escoltisme s'obri més a les persones amb discapacitat


"Nosaltres som discapacitats i ens costa més fer amics,  tenir la possibilitat de compartir experiències, fer activitats…per això crec que en un agrupament com els escoltes se’ns faria més fàcil poder-ho fer.

Nosaltres a vegades no sabem demanar el que volem, jo he pogut comprovar que aquí tenim uns valors que ajuden a les persones com jo a integrar-se a la societat, fer amics nous i compartir vivències, i sobretot passar-ho bé! Perquè hi tenim els mateixos drets que tothom.

A vegades la societat no pensa amb nosaltres, per això jo vull fer aquesta crida, des d’aquí, perquè ens tingueu en compte i es pugui donar l’oportunitat a altres persones com jo, a viure la mateixa experiència que jo estic vivint…per cert, fantàstica, que m’ajuda i em fa créixer amb normalitat a mi i segur que també als altres companys de l’agrupament , ja que així  ens coneixem i podem demostrar que som capaços de fer moltes coses si ens hi deixen participar i ens tracten amb més normalitat.

Ara estem vivint uns temps molt difícils per tots i és important fer coses per ajudar-nos a tirar endavant.

Jo he estat escolta des dels 7 anys, i des de l’agrupament he pogut aprendre, descobrir, compartir, explorar, conèixer, equivocar-me, somriure, plorar, jugar, donar i rebre...tot són valors que he aprés també aquí.

« A vegades la societat no pensa amb nosaltres, per això jo vull fer aquesta crida, des d’aquí, perquè ens tingueu en compte i es pugui donar l’oportunitat a altres persones com jo, a viure la mateixa experiència que jo estic vivint…per cert, fantàstica »

Totes aquestes experiències m’han ajudat a créixer millor i han fet que hagi arribat a ser una millor persona, amb més possibilitats dins el món, i sobretot una persona feliç... tot el que qualsevol persona té dret i voldria!!!

Així doncs, us demano que tingueu present la meva proposta, i la parleu amb les persones que calgui per poder portar-la a terme.

Podeu comptar amb mi si us puc ser útil en qualsevol cosa".

Aquest text és el prec que l'Eloi Colell va fer a l’assemblea de la Demarcació de l’Alt Ter, el 16 de novembre de 2013 a Campdevànol.


Comparteix