Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Anna Ramis Pedagoga a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya
16.12.2013

Vida plena i bon lideratge (l'escoltisme: tot un exemple!)

anna ramis, fora, ponent

Anna Ramis
AnnaRamis.cat


No sé si coneixeu aquell conte de Jorge Bucay d’un caminant que es troba un cementiri molt curiós... on, aparentment, hi ha enterrades persones que han viscut poc temps... però que quan descobreix quin costum tenen en aquell poble entén què vol dir “vida plena” (si voleu el podeu llegir aquí).
 
Avui, gràcies a la bona amiga Teresa C., he tingut la sensació d’estar entre una colla de gent que gaudeixen de “vida plena”. Els escoltes i les guies m’han convidat a participar en la taula rodona de presentació del llibre “Bon lideratge, qualitat humana i espiritualitat” de’n Raimon Ribera. La conversa entre els tres convidats i l’autor, moderada per la secretària general, ha estat molt rica. I les preguntes adreçades a la taula pels participants, molt bones, perspicaces, pràctiques, d’obertura, de futur!

« Molts dels qui estan en llocs decisius de la política catalana van passar per l’escoltisme i allí es van forjar com a líders amb voluntat de servei i de fer país »

 
Es plantejaven com afrontar reptes, des de fer de caps, fins al compromís amb el país... i com fer-ho des de la bondat, amb responsabilitat, fins amb equilibri espiritual (un aspecte, aquest, que preocupa als escoltes de tradició cristiana i que estan encarant amb valentia). Els comissaris generals (els màxims responsables) estan orgullosos d’aconseguir anar creant i consolidant “coneixement escolta” sobre alguns aspectes que els són molt propis... El repte és (com en el cas del lideratge) que traspassi més enllà de l’escoltisme i s’insereixi, amb el mateix esperit, en la societat civil. Són conscients del moment fonamental de país que estem vivint i de les perspectives que s’obren per aquest 2014 que està a punt de començar. Saben que, actualment, molts dels qui estan en llocs decisius de la política catalana (la generació dels seus pares) van passar per l’escoltisme i allí es van forjar com a líders amb voluntat de servei i de fer país. En Raimon Ribera els va dir que els temps difícils són caldo de cultiu de lideratges valents... i jo mateixa els vaig animar a crear el seu estil propi de lideratge.

« Hi ha un bon futur per Catalunya, perquè hi ha gent de “vida plena”, com els responsables de l’escoltisme, que fa del compromís amb el seu país un eix fonamental »

 
Jo  he sortit convençuda que hi ha un bon futur per Catalunya (sigui quin sigui l’escenari final... que tots som conscients que n’hi ha diversos de possibles) perquè hi ha gent de “vida plena” (els responsables de l’escoltisme en són) que té il·lusió, voluntat i responsabilitat i que fan del compromís amb el seu país un eix fonamental.
 
Gràcies, Lluís, Trini, Irene, Catalina... Gràcies i endavant!


L'Anna Ramis va participar, el passat 14 de desembre, a la taula rodona-focus grup sobre lideratge en motiu de la presentació del quadern "Bon lideratge, qualitat humana i espiritualitat". Article publicat originalment al seu blog.


Comparteix