Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Laura Benseny Cases cap al Grup Escolta Bellaterra
16.06.2014

Vivint l’Erasmus amb un punt escolta

Laura Benseny Cases.


Vaig decidir fer un Erasmus a Nàpols l’any passat, quan era cap de Pioners i Caravel·les del Grup Escolta Bellaterra. Porto des de 3r d’Estols (Llops i Daines) al cau i per mi és difícil entendre l’educació i el creixement personal sense aquest. Per tant, quan vaig decidir fer l’Erasmus vaig mirar diverses possibilitats per continuar el meu creixement com a escolta. Aleshores, de cop i volta,  em va arribar a casa El Correu amb un article sobre l’Scoutasmus i ho vaig tenir clar.

« L’experiència de la inauguració del curs va ser brutal, vam fer un pas de branca calcat al que fem al meu agrupament »

Em vaig posar en contacte amb Relacions Internacionals de MEG i ràpidament vam estar parlant del tema. Un dia, quan ja havia arribat a Nàpols vaig rebre una trucada de la CdS (diríem, la cap d’agrupament dels dos agrupaments que tenim aquí) preguntant-me si volia anar a la inauguració del curs, i ja hi vam ser.

L’experiència de la inauguració del curs va ser brutal, vam fer un pas de branca calcat al que fem al meu agrupament i vam estar fent activitats durant tot el matí. Em va sobtar força veure gent de 60 anys amb camisa i fulard (i els pantalons marrons característics) i sobretot l’entusiasme que transmetien.

Ara estic veient com funciona l’escoltisme italià. Vaig anar tot el primer semestre amb Clan, vam fer una sortida de formació explicant els principis bàsics de l’escoltisme i del funcionament del CNGEI (l’organització d’aquí, el Corpo Nazionale Giovani Esploratori e d’Esploratrici Italiani) i ara des de fa 3 setmanes he començat a participar de la unitat de Reparto, fent servei com a cap. Aquesta unitat és l’equivalent a Ràngers i Noies Guia. L’organització de la unitat és molt diferent a la de l’agrupament, per tant encara m’estic intentant acostumar a com funcionen.

Així doncs, estic aquí, vivint l’Erasmus amb un punt escolta, amb un punt de vista que et fa sentir com a casa. 


Comparteix