Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Pere i Àngel Badalló i Cañellas caps d’agrupament de l’AE Montnegre de Calella (Dem. Girona)
29.04.2014

El “procés”? Quin “procés”?

Girona, agrupaments, voluntariat, escoltisme i guiatge
Segons el DIEC, “procés” significa, en lèxic comú, “manera de descabdellar-se una acció progressiva”, és a dir, l’evolució d’un fet que avança, que es desenvolupa, per tant, el nom ja condiciona. Aleshores per què hem de debatre un “procés” que sembla ser que ja està decidit i que passarà? I pels escoltes de Catalunya què és el “procés”? És la unió (tot i que això no es pugui dir) de les associacions que estan sota el paraigües de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG). Personalment ho veiem difícil. Creiem que ha quedat bastant demostrat que ser una entitat de la mida de MEG (ja prou grossa) aporta força problemes (i alguns avantatges, òbviament). Però més enllà dels problemes logístics, ens exposem a una dissolució de la nostra idiosincràsia, a un poti-poti de les associacions renunciant a allò que ens fa especials, a allò que ens fa únics. L’escoltisme, però, ho té molt clar: el petit grup, un dels 5 dinamismes. Som un “petit grup” que forma part d’un gran projecte, la FCEG, on ja estem agrupats.
 
Així doncs, la Taula Executiva (TAEX) i algunes demarcacions no poden concloure una cosa tan transcendent i decidir que ha de passar sí o sí. Aquest, possiblement, és el problema actual que fa que aquest “procés” sigui rebutjat per una part de MEG. També queda palès que una grandíssima part de MEG ni el segueix, ni l’interessa, però hi fa confiança cega sense saber perquè. Ja fa 5 anys que en parlem i no queda clar l’horitzó. Cal aquesta pèrdua d’energia i de temps? El dia a dia dels agrupaments millorarà? Clarament, no.
 
La petita sort de tot això és que tothom pot dir-hi la seva i hi ha espais per poder-se expressar, tot i que a vegades et xiulin.
 
Siguem crítics, pensem el que estem a punt de fer. Realment ens interessa aquest canvi? I el més important, ens hi va el futur.

Font: El Correu 87, secció MEG Opina. Tardor 2014


Comparteix