Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Aina Màdico i Ignasi Llobera comissaris internacionals de MEG
15.05.2014

Com podem tastar l’escoltisme i el guiatge internacional?

internacional, escoltisme i guiatge

Aina Màdico i Ignasi Llobera
Arxiu MEG


Per començar, existeixen les trobades d’escoltes i guies d’arreu del món, entre les quals destaquen les jamborees mundials, que es celebren cada 4 anys (la propera: Japó 2015). També hi ha trobades nacionals obertes a la participació d’agrupaments d’altres països, com per exemple la NorJam o el Piocam, totes dues aquest estiu. Fins i tot hi ha les trobades específiques per branques, com la Roverway a nivell europeu i la World Scout Moot a nivell mundial, totes dues dirigides a trucs, les properes: França 2016 i Islàndia 2017. Una altra manera és anant a centres escoltes internacionals, que són campaments estables, jamborees permanents, com ara Kandersteg i Our Chalet (Suïssa).Pel caps que marxeu a viure a fora, podeu participar en un agrupament del lloc que us aculli per descobrir una altra manera de viure l’escoltisme a través del programa Scoutasmus.
 
Aquestes són algunes de les maneres de fer un tast de l’escoltisme i el guiatge internacional, de descobrir nous jocs, noves cançons, i de fer nous amics. D’aquesta manera teixim la germanor escolta mundial i treballem, conjuntament amb escoltes d’arreu, per deixar el món (i no només el nostre poble, barri o ciutat) una mica millor de com l’hem trobat.
 
Però encara existeixen moltes més possibilitats. És molt important ser creatius a l’hora de per treballar la dimensió internacional: hem rebut un e-mail d’uns llops i daines d’Itàlia que els agradaria conèixer llops i daines de Catalunya. Us hi animaríeu? Per tots aquells que feu projectes internacionals o que tingueu interès en aquest tema, des de la FCEG s’ofereix formació específica: la Trinca, dirigida a caps, i la Jambarretina, per a tota la unitat, molt aprofitables. Per més informació, visiteu el web de la FCEG, el de MEG, o poseu-vos en contacte amb nosaltres. Bon projecte internacional!

Font: El Correu 88, secció MEG Opina. Primavera 2014


Comparteix