Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Anna Rosich cap a l’AE Montnegre de Calella
03.07.2014

L’escoltisme participa al Clean Up The Med

Anna Rosich


Que als escoltes ens agrada fer servei és un fet evident. Que estimem la natura, també. Com a cap, em fa molt contenta veure que tots els membres d’un agrupament s’impliquen per fer més agradable i sostenible el seu entorn. En aquest cas en concret, la costa, un entorn que forma part de la quotidianitat de molts agrupaments dels Països Catalans.
 
El passat dissabte 24 de maig, sis agrupaments de la Demarcació de Girona (el Flos i Calcat d’Arenys de Mar, el Pinya de Rosa de Blanes, el Sant Nicolau de Malgrat de Mar, el Montpalau de Pineda de Mar, el Bivac Sant Ponç de Tordera i el Montnegre de Calella) van participar de la campanya internacional Clean Up the Med, una iniciativa que vol conscienciar la població sobre la necessitat de protegir el medi marítim i de mantenir les costes i platges netes.

« Sembla que fins que no participes en alguna activitat com aquesta no t’adones de totes les deixalles que hi ha al teu voltant. »


Arran de la iniciativa, els agrupaments (junt amb ajuntaments i altres entitats voluntàries) van organitzar neteges i activitats de conscienciació a les seves platges, cales i rieres. El resultat final? Bosses plenes de deixalles: llaunes, bosses de plàstic i embolcalls de tot tipus, però també una pantalla d’ordinador, una roda de bici rovellada, una maleta trencada i soles de sabata, entre moltes altres “curiositats”. A mig matí, tots els escoltes es van reunir a Calella per dinar, conèixer-se, intercanviar experiències i divertir-se plegats. Un dia rodó!
 
Sembla que fins que no participes en alguna activitat com aquesta no t’adones de totes les deixalles que hi ha al teu voltant. Residus que, lamentablement, són producte de l’acció humana. Per sort, als agrupaments (i en molts altres espais plens de gent implicada) podem fer reaccionar els infants i joves. Perquè és important que els més petits creixin en un entorn net i sostenible, però encara és més important que aprenguin a respectar-lo i cuidar-lo.

Font: El Correu 89, secció MEG Opina. Primavera 2014


Comparteix