Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Ignasi Llobera comissari internacional i participant al Seminari d’Estiu de la FORA
04.07.2014

L’escoltisme és una escola de vida: ens ofereix experiències que ens fan créixer i possibilitats de formar-nos contínuament

Ignasi Llobera


L’escoltisme és una escola de vida: ens ofereix experiències que ens fan créixer i possibilitats de formar-nos contínuament. Pels responsables associatius de sectors/demarcacions i d’equips generals, la FORA d’Estiu és una porta oberta a projectes que ens inspirin i enriqueixin la nostra tasca associativa.
 
Aquest any: “Com construir una comunitat? Comunitats d’aprenentatge i models d’educació inclusiva”. Després del marc teòric, la descoberta d’experiències diverses i molt interessants: Vic com a ciutat educadora; l’Escola Mare de Déu de Montserrat de Terrassa; una classe de violoncel de Manlleu oberta a tothom; i l’AEiG Collformic, que neix amb l’educació inclusiva al seu DNA.
 
Aquesta FORA d’Estiu ha sigut posar entre parèntesi el dia a dia i prendre’ns temps per descobrir, per reflexionar, per compartir... i carregar piles! Què més en trec? Idees per contribuir en el debat europeu i mundial de com fer que l’escoltisme sigui més inclusiu. #MoltFanDeFormar-meCadaAny!

Font: El Correu 89, secció Informa'm. Estiu 2014


Comparteix