Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Elena Català formadora de FORMIGA 1 (Demarcació Nord-Occidenta)
02.01.2015

Oportunitats en els nous cursos


Els nous cursos han suposat un estrèpit tan gran dins l’Escola de Formació que han implicat molts reptes dins les dinàmiques de FOCA i FORMIGA 1 en les demarcacions; a part de FORMIGA 2 i 3.

Aquests reptes, com sabem, poden ser una oportunitat si es presenten com una possibilitat de replantejar les formacions. Aquest curs ja s’ha implantat completament el nou funcionament i, malgrat que hi ha coses que encara no ens hem fet nostres, els formadors i les formadores estem disposats a treure’n profit. Ens ha ajudat a veure què és allò que ja funciona i que per tant no cal canviar sinó només “traduir” en el llenguatge dels nous cursos. Però el que és més interessant és que hem pogut veure que hi ha coses que podem millorar i ara se’ns dóna l’oportunitat de fer-ho començant de nou.

En poques paraules, podríem dir que el canvi ha estat com una gran revisió de les formacions per part dels formadors i les formadores.

Un exemple d’oportunitat ha estat la millora del sistema d’avaluació, ja que abans era poc concret i tant podia ser molt funcional com que no ser-ho, depenent de l’equip. El nou plantejament ens permet un millor seguiment i acompanyament personal dels formadors que potser abans no teníem tant en compte. Aquest fet permet que els focaires i formigaires siguin més partícips de la formació i sentin que són part (molt important!) del curs.

« En poques paraules, podríem dir que el canvi ha estat com una gran revisió de les formacions per part dels formadors i les formadores. »

Una altra oportunitat ha estat la de treballar nous temes que abans no ens havíem plantejat dins l’equip; és un repte que suposa un gran esforç però que també et fa fer molta pinya. En definitiva, tenim l’oportunitat de replantejar tots els cursos mantenint i renovant els mètodes per tal de continuar oferint una formació vivencial, significativa i globalitzadora. Per acabar, m’agradaria remarcar que és important pensar que, malgrat la tempesta burocràtica i els canvis empipadors, aconseguirem oferir una formació, fins i tot, de més qualitat.

Font: El Correu 90, secció MEG Opina. Hivern 2014


Comparteix